Lucruri utile

Zborurile spre Bruxelles și transportul de la Charleroi

November 6, 2014

Am avut o postare pe Facebook despre zborurile ieftine București-Bruxelles cu Ryanair – au mai scris și alții despre asta, nu știu dacă mai găsiți bilete dus-întors la 40 de Euro, dar eu atât am dat pe un bilet în martie, căci evident că mi-am luat unul dacă tot a fost ziua mea zilele trecute.

* * *

Ryanair zboară la Charleroi, care e la ceva distanță de Bruxelles, și zicea cineva că trebuie luat în considerare și transferul care poate fi 34 de Euro. M-am uitat să văd cât costă și mi-am luat de pe acum bilet dus-întors Charleroi-Bruxelles cu 10 Euro de la Flibco. E drept, cu 4 luni înainte, pentru că dacă îl iei cu 2-3 săptămâni înainte poate fi 28 de Euro. Deci planificați în avans dacă nu vreți să dați pe transfer cât ați dat pe biletul de avion 😊

Un alt cititor a găsit o altă variantă: autobuzul ”A” de la aeroport la gara Charleroi Sud, iar de acolo trenul spre Bruxelles. Biletul de tren costă 9,4 Euro și include și biletul la autobuzul ”A”, deci dus-întors ar fi cam 20 de Euro. E o variantă bună dacă vă treziți cu câteva zile înainte că vă trebuie transfer și e prea scump biletul la Flibco. Apropo, de la Charleroi se poate ajunge ușor în Luxembourg, autobuzul pleacă din fața aeroportului și biletele se pot lua online tot de pe Flibco.

Ce ar fi de vizitat în Belgia? Eu am fost doar în Bruxelles, Bruges și Leuven, dar mai sunt multe orașe în care n-am ajuns și pe care aș vrea să le văd: Antwerp, Ghent, Liege, Namur, Dinant, La Roche-en-Ardenne, Bastogne, Mons, Mechelen, Durbuy, Tournai, Bouillon, Spa.

Iar dintre castele ar fi Beloeil, Attre, Chimay, Enghien, Havré, Jehay, Modave, Reinhardstein, Veves, Annevoie, Freyr, Chevetogne, Lavaux-Ste-Anne, Maredsous, Montaigle.

Evident, sunt mai multe de atât și nu am cum să le vizitez pe toate într-o excursie de tip city break, dar le-am pus pe wishlist, să fie acolo 😊 Dintre toate cel mai mult mă atrage Dinant: e genul meu de orășel, cu stânci, case frumoase și o apă. E cam la o oră și un sfert din Bruxelles, deci destul de aproape. Asta îmi place mie la Belgia: țară mică, distanțe mici, transport public bun și prețuri nu foarte mari. Iar locuri faine – o grămadă 😊

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Septimia Dobrescu November 6, 2014 at 3:20 pm

  Nu e chiar usor de ajuns la toate destinatiile cu transportul in comun si poate nu merita deplasarea in anumite cazuri. Daca vrei detalii (acolo unde le stiu) in privat, pentru ca locuiesc in Belgia.

 • Reply alexe cristian November 7, 2014 at 5:08 pm

  urmeaza sa plecam si noi pe 4 decembrie, tot cu ryanair…stam 5 nopti…foarte bun articolul tau..acum cautam cazare in bruxelles, si probabil vom merge de la charleroi cu autobuzul…sau trebul…ne orientam la fata locului..:-)

 • Reply Anca November 7, 2014 at 5:10 pm

  Autobuzul e direct, dar e posibil sa coste mai mult decat trenul – poti verifica online sa vezi cat costa, iar biletele se pot cumpara si ele tot online.

  Vacanta placuta 🙂

 • Reply Mihai November 8, 2014 at 1:02 am

  Daca te plimbi mai mult cu trenul cauta un RailPass, parca e 74EUR acuma si contine 10 calatorii (si e valabil un an, daca planuiesti o intoarcere…). Doar completezi un rand de unde – pana unde si aia e. Atentie insa, e o foaie cu 10 randuri goale, nu-s 10 bilete separate.

  Flibco zice ca vinde bilete de la 5EUR, si-am auzit persoane care se laudau c-au gasit la acest pret, dar nu stiu sa zic cu cate luni inainte le-au luat. Din Charleroi merge si la Brugges si Ghent. Se poate face un traseu in triunghi Charleroi-Brugges-Ghent-Bruxelles-Charleroi.

  Ghent e var cu Brugges, parca are ceva mai multe canale si e mai aerisit. Plus un castel medieval in buricul targului.
  Namur – oraselul vechi e frumos, citadela e cam doar zidarie, merita doar pt vederea panoramica
  Dinant – o parte este ingradit intre rau si un perete de stanca inalt (drept urmare e lungit ca un trabuc), sus in varf e tot o citadela de secol XIX (turul a durat cam 1h 30m, in franceza + flamanda). Dar la fel, merita pt panorama. Din varf se mai vad 1-2 castele ruinate. Si are un teleferic, sau scari pt sportivi :).
  Bouillon e un orasel relativ mic si pitoresc, din nou calare pe un rau si cu un maret castel medieval pe un deal (legat un pic de istorie, Contele de Bouillon a condus nu stiu ce Cruciada). Evident, dupa vizita pt admirarea completa trebuie trecut pe malul celalalt. Aici poti sa te plimbi si singura, si de 3 ori/zi exista si-un spectacol cu pasari de prada (gasesti pe net detalii):
  De la Bouillon as recomanda un salt la Sedan, e deja in Franta (la nici 20km), are un mare castel/fort (cel mai mare pe care l-am vazut eu pana acuma). Si aici exista spectacol cu pasari si in plus si un spectacol medieval – ambele mai spre vara insa…la fel se gasesc detalii cu o mica cautare

  Poze cu castele in semnatura:
  – primul e Bouillon
  – ala cu zidaria rosie e Lavaux-St-Anne
  – restul sunt din zona Dinant-Namur, dar nu mai stiu cum le cheama.

 • Reply bianca November 8, 2014 at 4:59 pm

  Buna Septimia si Alex, in decembrie voi petrece 4 nopti in Belgia, pe ruta Charleroi bruges ghent bruxelles. ma puteti ajuta cu informatii despre transport? Multumesc

 • Reply Anca November 8, 2014 at 5:51 pm

  Gasesti informatii pe site-ul cailor ferate: http://www.belgianrail.be/en. Septimia si Alex au comentat pe pagina de Facebook, ma indoiesc ca iti vor vedea comentariul.

 • Reply Anca November 8, 2014 at 7:51 pm

  Bilete cu 5 Auro la Flibco am cumparat eu, cu 4 luni inainte.

  Frumos albumul tau 🙂

 • Reply mugur March 1, 2015 at 2:28 pm

  saru'mana, o intrebare va rog: daca achizitionez bilet de tren pe ruta aeroport charleroi – gara meiser pe net imi spune ca va costa 14.40 eur. intrucat nu exista varianta directa o sa trebuiasca sa schimb 2 trenuri, intrebarea mea este daca ramane pretul valabil sau va trebui sa achizitionez alt bilet. multumesc frumos anticipat.

 • Reply Anca March 1, 2015 at 3:18 pm

  In primul rand trenul nu pleaca de la aeroport, trebuie sa luati un autobuz de la aeroport pana la gara din Charleroi (de asta pe http://www.belgianrail.be vi se arata un autobuz cand cautati Aéroport de Charleroi-Meiser). Daca va cumparati un bilet Charleroi-Meiser nu mai trebuie sa cumparati alt bilet, pretul ala este pentru toata calatoria, chiar daca aceasta calatorie are doua segmente si schimbati trenul.

 • Reply mugur March 1, 2015 at 3:51 pm

  multumesc frumos. stiam ca trebuie sa merg cu un TEC intre aeroport si gara, problema este ca intre gara de midi si gara merode mai trebuie sa merg cu un tramvai de aceea mi se spunea pe site ca nu este un singur pret. acum m-am edificat: platesc un pret pentru: tec-CHARLEROI Sud-gara centrala + gara merode-gara meiser, urmanad sa platesc tramvaiul dintre gara centrala si gara merode.
  multumesc inca o data.

 • Reply mugur March 1, 2015 at 4:07 pm

  va mai pot deranja cu o intrebare/recomandare? caut o cartela prepay pentru utilizare exclusiva de date, calatoria mea va fi saptamana viitoare timp de 5 zile. imi puteti recomanda un operator de telefonie mobila si cam la ce pret? multumesc anticipat si daca am depasit parametrii de informare imi cer scuze. multumesc.

 • Reply Anca March 1, 2015 at 5:07 pm

  Am intrebat pe pagina de Facebook – puteti citi acolo raspunsul unei cititoare care locuieste in Belgia.

 • Reply mugur March 1, 2015 at 5:29 pm

  multumesc frumos

 • Reply Ciprian August 25, 2015 at 1:10 pm

  Cum ai putut sa faci rezervare cu 4 luni inainte? Acum pe fibco nu mai te lasa decat toata luna oct.

 • Reply Anca August 25, 2015 at 3:06 pm

  Poate au modificat optiunile intre timp.

 • Reply liviu November 9, 2015 at 8:23 pm

  Cu ce card ai platit? Am incercat sa platesc cu card de debit si nu imi accepta cardul la plata?

 • Reply Anca November 11, 2015 at 9:43 am

  Nu mai stiu cu ce card am platit. Probabil tot de debit (Visa Electron), nu am avut niciodata probleme cu el.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.