Bucureşti

Vernisaj de toamnă la Cărturești

October 18, 2012

Dacă vara am tot felul de scuze pentru a evita orașul (călătoresc, este prea cald, etc.), toamna redescopăr plăcerea de a mă plimba prin București. De exemplu ieri, când a fost o zi superbă de toamnă încheiată cum se cuvine la Cărturești, la vernisajul expoziției Bucureștiul în Alb și Negru.

* * *

Am reîntâlnit prieteni vechi și mi-am amintit că înainte de a călători îmi place să fac fotografii. Îmi place să mă plimb pe străzi, atentă la detalii, și să „fur” imagini doar pentru mine. Îmi place viața într-un oraș, cu bune și cu rele, și în special îmi place viața într-un oraș mare. Undeva la țară, dincolo de aerul curat și viața sănătoasă, aș muri de plictiseală. Eu vreau străzi asfaltate, parcuri, librării, clădiri vechi și întâmplări frumoase. Vreau cofetării, bancomate, metrou și muzee. Iar dacă pentru toate astea trebuie să am parte și de lucruri mai puțin plăcute, fie.

Dacă aveți drum pe lângă strada Verona, opriți-vă și la Cărturești și coborâți în subsol, la cafenea. Veți găsi multe fotografii frumoase și un București privit altfel decât ne-am obișnuit să o facem.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.