Călătorii, Europa

Veneția pe întuneric

August 16, 2012

Astă vară am ajuns din nou la Veneția și rămânându-mi câteva ore pentru o vizită, am dat o fugă pe insulă. Era deja seară când am plecat din Mestre și până am ajuns acolo se înserase bine, așa de bine că la un moment dat m-am rătăcit de tot pe străduțele din Dorsoduro.

* * *

Cine a fost deja la Veneția știe ce pacoste sunt străzile celebrului oraș – e un întreg labirint acolo și dacă nu ar fost semnele către Piața San Marco și spre “Ferrovia” cred că nu mai ieșeam din acel hățiș. Aproape îmi pierdusem speranța când, într-un final, am ajuns în piață: orchestrele de la cafenele se întreceau în concerte, apa avea culoare indigo și mi-am amintit, brusc, de ce este orașul ăsta așa de iubit: nicăieri nu mai găsești un alt San Marco, gondole la fel de mândre, istorii atât de încurcate. Noaptea e la fel de multă animație pe străzi, la fel de mulți cerșetori adăpostiți prin colțuri, la fel de mulți turiști.

“The dark night will hide me from their eyes”. Sau poate nu.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply gabi8154 November 13, 2012 at 5:41 pm

  In sfarsit, am ajuns din nou pe-aici. S-a creat o confuzie, mereu intram pe un blog mai vechi, cred, si am trait in confuzia asta pana azi, cand misterul a fost elucidat. Ma bucur sa te regasesc, Anca. Vad ca te-ai imbogatit cu un numar semnificativ de fani, asta-i bine! La mai multi. Si, ca sa nu plec asa, fara urma, zic: daca merg la Venetia, e musai sa am busola la mine! 🙂

  • Reply Anca November 14, 2012 at 1:19 am

   Pe calatorii-imaginare? Trebuie sa fac ceva cu vechea adresa… Bine ca ai gasit drumul inapoi, Gabi 🙂

 • Reply Monica @DescoparItalia November 13, 2012 at 6:39 pm

  Ai vazut in ce situatie se afla Venetia de mai bine de o saptamana?

  • Reply Anca November 14, 2012 at 1:19 am

   De asta am si scris despre Venetia acum.

 • Reply catherine November 13, 2012 at 10:03 pm

  ştii ce-ar fi fost fain? să fi fost pentru prima oară la Veneţia şi s-o vezi doar aşa, pe întuneric, fantomatic. cred că rămânea o amintire mai mult decât fascinantă…!

  • Reply Anca November 14, 2012 at 1:20 am

   Am vazut-o prima data primavara, pe un soare orbitor – crede-ma, e frumos si ziua 🙂

 • Reply Lucian November 14, 2012 at 10:12 am

  a propos de muzica din restaurantele Venetiei: eram intr-o seara acum cativa ani in Venetia, aproape de Ferrovia; cand ce muzica crezi ca am auzit venind de peste apele canalului, de la un restaurant de pe partea cealalta a apei? o sarba de-a noastra 🙂 … cantata cu asa foc de pleznea tambalul, nu alta…

  • Reply Anca November 14, 2012 at 2:41 pm

   🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.