Călătorii, Europa

Uppsala, un oraș încântător

July 26, 2012

Pentru cei care vizitează Stockholmul și vor să mai viziteze și altceva în afara capitalei suedeze, Uppsala este o alegere la îndemână – este la mai puțin de o oră de mers cu trenul și e un oraș suficient de mic cât să nu te solicite foarte mult.

* * *

Uppsala m-a cucerit cu atmosfera sa relaxată – în afară de vizitarea castelului și a catedralei o parte din timp l-am petrecut în Grădina Botanică, larg deschisă vizitatorilor (dar și iepurilor care aleargă liberi pe acolo). Băncile de pe alei sunt supradimensionate și îți dau senzația că ești din nou copil sau că ai alunecat accidental în Lumea Minunilor unde totul este cu susul în jos – niște băbuțe care se odihneau pe banca din fața mea erau foarte fericite încălzindu-se la soare cu picioarele bălăngănindu-se în gol.

Probabil că aerul șugubăț și tineresc al orașului se datorează și Universității din Uppsala: există acolo facultăți, biblioteci, amfiteatre, dar și cafenele, promenade și mulți oameni tineri peste tot. Uppsala mi s-a părut un oraș încântător, mai ales într-o zi perfectă de vară cum am avut eu.

CHESTIUNI PRACTICE:

Cum se ajunge acolo: există trenuri frecvente Stockholm – Uppsala, drumul durează 40 de minute, iar biletul costă în jur de 5 Euro.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply nickro September 20, 2012 at 2:28 pm

  Intr-adevar, mari banci! Iti vine sa stai pe ele si sa-ti legeni picioarele :)!

 • Reply Anda September 20, 2012 at 2:56 pm

  Arata intr-un mare fel. Imi place, desi mereu am asociat Uppsala cu un oras unde s-au tot intamplat crime, si in realitate, dar si in carti;)

  • Reply Anca September 20, 2012 at 3:01 pm

   Ce crime?

   • Reply Anda September 22, 2012 at 12:38 pm

    nu mai stiu exact cine pe cine a omorat, dar am vazut un documentar despre un caz in care criminalul mergea de la casa la casa, intr-o parte a orasului aproape de padure, acum niste ani. Si e mentionat orasul in multe carti suedeze si nu stiu daca exista vreo carte scrisa de un autor suedez in care sa nu fie cel putin o crima! au o placere deosebita sa-si imagineze lucruri odioase, probabil pentru ca la ei, in realitate, se intampla mai rar astfel de incidente.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.