Călătorii, Europa, România

Ungra, la a doua revedere

June 9, 2014

La un moment dat erau niște căutări pe Google despre fetițele fetele din Ungra, nu mai țin minte exact ce, dar era ceva amuzant. Acum 3 sferturi din Google search sunt la secret, damn it, ceva legat de privacy și not sharing with the world ce gugălești tu.

* * *

Am mai fost la Ungra acum vreo 4 ani, e unul din locurile alea asupra cărora unul sau 10 ani nu mai au nici un efect. Totul a rămas la fel de dărâmat, dar cu un aer romantic, cu porticuri invadate de iederă și trandafiri care se cațără pe ziduri. În curtea din spate buruienile erau atât de înalte încât nu mai puteam ieși din ele, parcă nimerisem într-o junglă. Și nici nu era nimic de văzut acolo.

La Ungra se mai ține slujbă o dată pe lună, vine un preot tocmai din Rupea pentru asta. Din turn, pentru cei care se încumetă să urce acolo, se zărește râul Olt și fabrica de ciment Lafarge Hoghiz, importantă pentru cei din zonă, căci nu cred că sunt așa multe locuri de muncă pe acolo. Și cu ocazia asta închei și seria de articole despre excursia de Rusalii, că suntem în septembrie deja și vreau să mă ocup și de alte lucruri, de exemplu să fotografiez frunze uscate.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.