Prin viață

Țurțuri. O nouă casă

December 1, 2010

Prima noapte într-o casă nouă este ciudată, frământată, semi-trează: sunete necunoscute și suspecte te țin cu urechea ciulită pentru depistarea exactă a sursei lor, patul e îngrozitor și nu îți poți găsi culcușul perfect care să te ajute să te cufunzi în somn. Am adormit pe la 2 dimineața, m-am trezit pe la 7 în sunetul unor voci (de ce s-or fi trezit vecinii mei așa devreme într-o zi liberă?). Pe la 8 am renunțat la falsul somn și am aruncat o privire pe fereastră: plouase în noaptea anterioară și, făcându-se foarte frig peste noapte, copacii se transformaseră în copaci de gheață. Sunetul neidentificat care m-a neliniștit de câteva ori în cursul nopții era făcut de crengile ca niște bețe din gheață care se frecau între ele, se loveau de geam, tremurau.

* * *

Pe la ora 9 arsesem deja siguranțele din apartament și pândeam un vecin pe care să-l întreb dacă mai trebuie să apăs vreun buton în afară de cele patru pe care le apăsasem de cel puțin 20 de ori fără niciun succes. Mă gândeam deja la neplăcuta posibilitate de a trebui să caut un electrician pe 1 decembrie, de a nu găsi nici unul și de a sta pe întuneric toată ziua. Până după amiază siguranțele au mai sărit de vreo două ori, dar deja știam ce trebuie să fac, așa că puteau să sară cât voiau ele, le veneam de hac.

În sfârșit, astă seară am ieșit un pic afară, am căzut pe patinoarul natural de pe stradă, la întoarcere mi-am ales și fotografia zilei de azi (cu un furnal care fumegă frumos și care îmi va furniza de acum încolo aerul curat îmbogățit cu aerosoli pe care îl voi respira acasă), a mai rămas o singură dilemă: unde să așez Crăciunița pe care mi-am cumpărat-o astăzi? Deocamdată stă destul de bine lângă fereastra din bucătărie unde are mai multă lumină, dar nu-s așa sigură că-i va plăcea să servească aceleași feluri de mâncare o dată cu mine…

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Cozmin Fruja December 1, 2010 at 8:16 pm

  superbe nuante. si dupa principiul : unde-i fum e si caldura, fumul ar trebui sa aminteasca de caldura din calorifere ca doar ne incalzim inca cu carbuni si pacura….

 • Reply Suflet naiv December 1, 2010 at 9:39 pm

  Ma asteptam la alta poza, cu polei, crengi inghetate 🙂

  • Reply Anca December 2, 2010 at 7:05 am

   Suflet naiv, o sa fie timp destul si pentru poze cu crengi inghetate, da’ furnale nu vezi in fiecare zi 🙂

 • Reply CristinaC December 2, 2010 at 4:09 am

  Anca iti urez sa iti mearga foarte bine in noua locuinta si sa te bucuri de ea!

  • Reply Anca December 2, 2010 at 7:05 am

   Multumesc 🙂

 • Reply VertAnge December 2, 2010 at 4:54 pm

  Iti urez sa transformi cat poti de repede noua locuinta in "acasa".

  • Reply Anca December 3, 2010 at 7:56 am

   Asta si incerc sa fac, Vertange, simt lipsa unui camin…

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.