Călătorii, Europa, România

Spre Rupea, tot înainte, înapoi

June 9, 2014

O barză zbura cu un moșuleț în cioc. Moșulețul îi zice berzei la un moment dat: «Hai, recunoaște că ne-am rătăcit!»”

Precum barza din bancul de mai sus tot așa ne-am rătăci și noi pe drumul de la Lacul Sfânta Ana la Rupea. Domnul șofer al autocarului, într-un moment de maximă inspirație, a decis să o ia la stânga în loc să facă dreapta la ieșirea din Baraolt (sau invers, cine mai știe…), idee foarte proastă care ne-a dus pe niște drumuri județene și mai proaste de prin Ținutul Secuiesc, de se mirau toți sătenii că oare ce căutăm pe la ei.

* * *

Punctul maxim al distracției a fost când am ajuns în dreptul unui pod și ne-am oprit acolo: era un pod vechi și deșelat, înclinat într-o parte, pe care mă mir că aveau curaj să treacă și autoturismele. Asta era pe lângă Aita Mare, apropo, în caz că aveți chef să vă rătăciți și voi prin zonă. În niciun caz nu putea trece pe podul ăla un autocar, am fi ajuns cu toții în râu și la știrile de la ora 23.

După ce am mers vreun kilometru cu spatele, ca să ieșim de pe drumeagul care ducea la pod, am trecut iar prin satele prin care trecusem deja și ne-am oprit fix la un capăt de sat, într-o beznă completă de ora 22: se împliniseră alea 4 ore după care e musai, dar musai, ca șoferul să facă o pauză de 30 de minute, chiar dacă mai are 10-20 de minute de mers până la destinație. Eram atât de obosiți și înfometați încât unii dintre noi s-au distrat făcându-și fotografii în lumina farurilor. Ce mai conta când aveam să ajungem la Rupea, era deja foarte târziu…

Rupea? A, da, este o cetate renovată și bună pentru o ieșire de weekend. Spre deosebire de Râșnov, unde nu scapi de magazinașele de suveniruri, aici n-au amenajat încă nimic – cămăruțele din turnurile renovate sunt goale, poate prea goale, intri și te aștepți să găsești ceva, niște exponate, un mini-muzeu, dar cam bate vântul. Totuși, au audio ghiduri, tot e ceva.

CHESTIUNI PRACTICE:

Programul de vizitare: zilnic între 9 și 20.
Bilete: prețul unui bilet pentru adult cu audioghid este 15 lei, biletul pentru adult 10 lei, biletul pentru un copil este 5 lei.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Anda Stanciulescu July 30, 2014 at 3:23 pm

    Totusi, ma intreb, din tot autocarul, nimeni nu avea internet pe mobil ca sa se orienteze cu gps? nu consuma multa banda 🙂 Sau toti tanjeati dupa aceasta aventura, de fapt?

  • Reply Andreea b May 31, 2017 at 7:41 am

    Foarte haioasa descrierea drumului :))

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.