Călătorii, Europa

Spoleto, drumul soarelui

February 8, 2014

Ce ar fi de povestit? Când te duci în vacanță la început de februarie și găsești acolo primăvară (când acasă erau munți de zăpadă), nu-ți mai vine să pleci… Inițial plănuisem să stau doar câteva ore în Spoleto și după masă să vizitez Assisi, dar mi-a plăcut atât de mult încât am hotărât pe loc să stau acolo toată ziua.

* * *

Nu-i un oraș mare, dimpotrivă, dar au o fortăreață (Rocca Albornoziana) lângă care e un apeduct (Ponte delle Torri), iar dincolo de pod sunt niște dealuri cu trasee ușoare, dintre care unul e un traseu panoramic. Adică, zău, ce vrei mai mult de atât într-o zi superbă de primăvară când a fost atât de cald încât nici de geacă n-am mai vrut să aud o vreme?

CHESTIUNI PRACTICE

Accesul și vizitarea: de la Perugia la Spoleto se poate ajunge cu trenul, fie cu o escală în Foligno (sunt curse mai dese), fie cu un tren direct (care circulă mai rar). Biletul costă în ambele situații 5 Euro.

Spoleto01.JPGSpoleto02.JPGSpoleto03.JPGSpoleto04.JPGSpoleto05.JPGSpoleto06.JPGSpoleto07.JPGSpoleto08.JPGSpoleto09.JPGSpoleto10.JPGSpoleto11.JPGSpoleto12.JPGSpoleto13.JPGSpoleto14.JPGSpoleto15.JPGSpoleto16.JPGSpoleto17.JPGSpoleto18.JPGSpoleto19.JPGSpoleto20.JPG

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.