Prin viață

Selfie, un diagnostic îngrozitor

April 7, 2014

Am aflat de pe Facebook că sufăr de o dereglare psihică – se numește selfită și nu are tratament. Chiar dacă până în urmă cu câteva luni eu nici măcar nu știam ce-i acela un “selfie” (am aflat, evident, tot de pe Facebook!), se pare că lucrurile avansează rapid și s-a stabilit oficial un diagnostic. Da, este anormal să îți faci singur poze când nu are cine să îți facă poze, normal este să nu îți faci deloc.

* * *

Mai rău decât atât, având în vedere că am început să îmi fac selfies prin 2008, când m-am apucat de călătorit, cred că sufăr deja de selfită cronică și probabil daunele sunt foarte mari și nu mai am nicio scăpare. Sunt foarte neliniștită și mă gândesc serios să renunț la călătorii sau măcar la aparatul de fotografiat, pentru că atunci când sunt acasă nu îmi fac selfies decât foarte rar și asta nu se pune.

Singura mea alinare, dacă e să fiu internată într-un spital din pricina acestei boli îngrozitoare, este că voi avea colegi de suferință numai unul și unu: Barack Obama (care și-a făcut un selfie la o înmormântare), Papa Francisc (you rule, man!) și Ellen DeGeneres și clica de la Oscar. Doamne, dă să se găsească cât mai iute un tratament, că nu mai pot să trăiesc cu acest sumbru diagnostic, deja îmi tremură mâna să îmi mai fac un… selfie 😡

P.S.: în imaginea de mai sus un selfie recent din Locorotondo – se observă paloarea excesivă și uitătura într-o parte, semn clar de dereglare psihică.

P.P.S.: aștept cu interes diagnosticul pentru cei care se scobesc în nas sau se scarpină în public, dar și pentru cei care se tem să folosească deodorantul. Lumea ar fi un loc mai plăcut fără aceste devieri și dereglări de tot felul.

Later edit: acesta este un pamflet vizavi de o ”știre” care nu se regăsește pe site-ul American Psychiatric Association (APA). În altă ordine de idei nu tot ce zboară se mănâncă și nu orice știre este știre.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply abcd April 7, 2014 at 11:11 pm

  hehe.. ai umor.. mi-a placut

 • Reply Selfie April 7, 2014 at 11:22 pm

  Ma mir cum de atat de putina lume a remarcat ca Adobo Chronicles e un site de satira, ca The Onion si Times New Roman: "your source of up to date unbelievable news"…

 • Reply Anca April 8, 2014 at 9:28 am

  Exact! Nu e tocmai CNN.com…

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.