Călătorii, Europa

Polignano a Mare, ”oleacă” de mare

April 2, 2014

După Ostuni m-am oprit în Polignano a Mare, un mic orășel la malul mării, interesant pentru că țărmul stâncos e găurit ca un cașcaval și deasupra s-au construit, culmea, case. Te plimbi prin oraș și din loc în loc străzile se termină brusc într-un balcon care dă spre mare, de unde poți admira panorama stâncoasă. Apoi altă stradă și alt ”balcon” și tot așa, până ajungi într-un fel de parcare uriașă de unde se zărește și-o mini-insulă.

* * *

În cealaltă parte a orașului e un golf îngust și spectaculos, iar într-una dintre grote e amenajat un hotel-restaurant cu vedere spre mare: Grotta Palazzese. Eu n-am știut de locul ăsta, dar m-am oprit o jumătate de oră în golf, mi-am băgat picioarele în mare și iată odihna binemeritată după ce toată ziua am bătut câmpii (la propriu).

Cât despre titlu, imediat ce am ajuns în Polignano am dat de niște românce, evident, moldovence, mai exact. Erau ”oleacă” la mare. Și eu la fel.

Accesul și vizitarea: la Polignano a Mare se ajunge cu trenul din Bari în jumătate de oră, biletul la Regionale costă 2,40 Euro.

Polignano01.JPGPolignano02.JPGPolignano03.JPGPolignano04.JPGPolignano05.JPGPolignano06.JPGPolignano07.JPGPolignano08.JPGPolignano09.JPGPolignano10.JPGPolignano11.JPG

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply abcd April 17, 2014 at 5:44 pm

  ce frumos e.. faine pozele.. off ce fain de italieni astia cu atata coasta la mare….

 • Reply Anca April 20, 2014 at 7:02 pm

  Ce-mi plac locurile astea mici și aparent neînsemnate, neconsemnate de ghidurile turistice, cu atât mai puțin de duzina (nu folosesc termenul ăsta ostentativ) de travel bloggeri. Apreciez că te abați de la destinațiile evidente; ca să nu zic că mai faci și poze frumoase…

 • Reply Anca April 20, 2014 at 9:08 pm

  Da, o duc foarte greu, saracii… 🙂

 • Reply Anca April 20, 2014 at 9:10 pm

  Dap, unde mai pui ca se viziteaza si repede (locurile mici) 😀

 • Reply Ioana April 23, 2014 at 10:16 pm

  Sigur nu a intrat in nici un ghid turistic Polignano? Nu de alta dar in ultimul an am auzit de el din vreo 3 parti. Si intr-o zi a fost si wallpaper pentru Bing. Just saying 🙂

 • Reply claudia May 10, 2015 at 3:33 pm

  Salut Anca, am tot citit articolele tale despre Bari si imprejurimi si te rog sa-mi dai un sfat. Daca ar fi sa aleg intre Ostuni si Polignano a Mare pe care sa-l aleg pt o vizita? Imi plac amandoua dar nu cred ca le voi putea vedea avand in vedere timpul scurt plus ca vom fi cu fetita de 2ani jumate dupa noi. Tu ce ai alege?

 • Reply Anca May 10, 2015 at 4:21 pm

  As zice Polignano a Mare, se ajunge mai usor si e chiar pe malul marii. In Ostuni gara e la 2 km de oras, trebuie sa cauti un taxi daca mergi cu trenul. In Polignano e si o portiune de plaja foarte spectaculoasa unde v-ati putea odihni cu fetita.

  Vacanta placuta va doresc 🙂

 • Reply Bianca May 16, 2015 at 9:40 pm

  Buna! Foarte frumoase pozele. Trecem pe lista, alaturi de Bari. Acum, intrebarile: cand e cel mai potrivit de vizitat – Bari si imprejurimile? Ma gandeam la varianta unei masini inchiriate (avem bebe de un an). Merita sau e ok si cu trenul? Ce altceva ar trebui adaugat oe lista in zona si cam cat de lunga ar trebui sa fie vizita?

 • Reply Anca May 17, 2015 at 5:06 pm

  Fiind in sudul Italiei probabil lunile de arsita nu sunt cele mai potrivite; eu am fost in aprilie si era foarte placut. Unele locuri sunt mai accesibile cu masina, dar si cu trenul poti ajunge cam peste tot. Am vizitat Matera, Ostuni, Alberobello, Locorotondo, Trani, Bari si Polignano a Mare. As mai trece pe lista Lecce (eu nu am ajuns). O saptamana cred ca ajunge.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.