Călătorii, Europa, România

Planul meu pentru la iarnă

October 25, 2013

Când or îngheța și pietrele afară și o s-o iau înspre vest pe motive de Crăciun acasă și altele asemenea, mă gândesc să fac un ocol (ceva mai mare) și să mai văd ceva din țara asta. Planul l-am făcut în 10 minute cu tot cu rezervări, ieftin nu pot să spun că am ieșit la socoteală, dar asta e, undeva trebuie să pun și eu capul, nu? Plus văd că ăștia de Booking m-au făcut ”Genius” mai nou, nu știu exact despre ce este vorba, pare-se că primesc niște reduceri pentru că sunt așa un mare geniu al călătoriilor 😊

* * *

Ce vreau să vizitez, mai exact? Păi Arad și Oradea, în primul rând, la Arad cred că am mai fost odată, cândva, demult, dar nu mai îmi amintesc mare lucru, iar la Oradea nu am ajuns niciodată. Dej, Bistrița și Târgu Mureș – de Dej nu știu mare lucru, merită să dau o tură pe acolo? Mă opresc apoi în Brașov pentru că este în drum și e un oraș care îmi place tot mai mult.

Pentru că sunt dependentă de transportul în comun nu pot să fac o mie de opriri pe traseu cum mi-ar fi plăcut, dar totuși, vă întreb și pe voi – ce orașe-orășele frumoase știți prin zona aia? Să le trec pe-un wishlist pentru la anu’ 😊

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply catherinecrossroad October 25, 2013 at 6:39 pm

  Sper să-ţi placă Oradea! Am emoţii de parc-am ouat-o eu, poate şi unde-am lăudat-o atâta.
  E frumos şi la Târgu Mureş, e un oraş cochet, cu cetate, ziduri, biserici, case vechi, oameni politicoşi, tot ce trebuie.
  Bistriţa trebuie să fie tare ofertantă la vremea sărbătorilor. Dacă n-o fi prea frig pentru hălăduit pe străzi şi pasaje înguste. Brr. Dar sunt ceva cafenele plăcute pe centru.
  Cu ce călătoreşti?

  • Reply Anca October 25, 2013 at 6:54 pm

   Cu cefereul. Cred c-o sa-mi placa Oradea, am asa o banuiala 🙂

 • Reply Deea October 25, 2013 at 8:02 pm

  Și eu sper să îți placă Oradea ^_^ Călătorie plăcută!

  • Reply Anca October 26, 2013 at 11:17 am

   Multumesc 😛

 • Reply Ioana November 4, 2013 at 2:24 pm

  Oradea e pe lista mea de muuult timp. Am vazut un parc superb si am trecut in viteza prin niste cartiere de case adorabile! 🙂

  Si Aradul mi-a placut! O surpriza placuta si neasteptata!
  Da o sansa Reghinului si Orsovei – are Orsova o catedrala catolica…zici ca-i din filmele SF. 😛

  • Reply Anca November 4, 2013 at 2:53 pm

   Hm, Orsova e chiar aproape de “acasa”, m-ai facut curioasa 🙂

 • Reply Anda November 5, 2013 at 7:26 am

  Merita opriri si Orsova si Drobeta, macar pentru cateva clipe pe malul Dunarii, o privire de la inaltime la Manastirea Sf Ana din Orsova sau o urcare in Turnul de Apa din Drobeta Tr. Severin. Craiova si Pitesti sunt orase frumoase, cred ca o sa-ti placa. Oricum, o tura frumoasa ti-ai ales si iti doresc calatorie placuta!

  • Reply Anca November 5, 2013 at 8:58 am

   Of, cred ca va trebui sa fac in curand un tur al Romaniei ca nu se mai poate asa… 🙂

 • Reply Mihai Anescu November 5, 2013 at 8:50 am

  Daca nu ma insel eu trenul trece pe la Targu Jiu, daca nu l-ai vizitat merita o oprire pt cele 3 opere ale lui Brancusi, casa memoriala Ecaterina Teodoroiu, podul peste raul Jiu. Ar mai fi si manastirea Tismana in zona, cred ca la ~30km distanta, dar nu e asa usor de ajuns fara masina personala.

  • Reply Anca November 5, 2013 at 8:59 am

   Ei, la Tg. Jiu am fost, desi n-ar strica o revizitare 🙂

 • Reply Ghindaa November 5, 2013 at 7:44 pm

  Ai un blog superutil. L-am descoperit ieri si tot citesc si nu ma mai satur. Apreciez mult ce faci.Turul Romaniei il facem si noi dar pe bucati, din cauza copilului. In zona Bistritei exista un lac de acumulare, Colibita, dar nu trece trenul pe acolo. Parca nu.Este superba zona, destul de salbatica iar satucul e chiar mic, imprastiat, izolat si aproape nepopulat.Adica nu am avut de unde sa luam paine ori unde sa mancam. Nu sunt turisti mai deloc, deoarece nu exista si alte atractii turistice.Ca sa ne luam de mancare ne-am dus in Bistrita.

  • Reply Anca November 6, 2013 at 8:28 am

   Ma bucur ca ai gasit ceva interesant de citit 🙂 Si eu tot pe bucati fac acest “tur”, desi mi-e tot mai clar ca trebuie sa dedic o vacanta intreaga Romaniei 🙂 Multumesc pentru sugestii.

 • Reply Ghindaa November 5, 2013 at 7:51 pm

  Si Dejul si Bistrita plus Prundu Bargaului, Bargaoani, etc sunt asezari cochete si tipic ardelenesti. Fara multi oameni la poarta (ca in satele de la campie) si mult mai curate.Daca mai socotesti si arhitectura caselor…e alta Romanie acolo.Observ ca traseul tau e jumatate in Ardeal si jumatate in afara lui. Arad si Oradea sunt urmatoarea mea tinta. Astept articolele tale.

 • Reply Veronica Wagner December 24, 2013 at 9:37 am

  Pleci la colindat? Drum bun si sa auzim de bine!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.