Asia, Călătorii

Plajele din Tel Aviv

May 13, 2017

Am vizitat Tel Aviv pe repede-înainte: după un drum la Viena în ziua anterioară și o noapte în care nu am dormit aproape deloc, un zbor de două ore spre Israel (după ce, cu mai puțin de șase ore înainte avusesem altul spre București), o zi de sabat în care nu circula aproape nimic și majoritatea magazinelor erau închise, de abia așteptam să fac o baie în Mediterana și, mai târziu, să dorm, să dorm, să dorm…

* * *

Tel Aviv este un oraș occidental în care cu greutate realizezi că ești undeva în Orient. Am stat aproape de plajă, unde se mutase temporar jumătate din populația orașului. Cine nu făcea plajă, era pe promenada spre Jaffa, orașul vechi unde se găsește Palatul Guvernatorului (Saraya) și un pod zodiacal care unește străduțele medievale care duc spre port. De acolo poți lua vaporașul pentru o plimbare pe mare sau poți privi Tel Avivul de sus, din vârful unui deal.

Ce mi-a plăcut cel mai mai mult în Tel Aviv? Plajele! Nisip fin, plaje lungi, care se întind pe aproape tot țărmul orașului, promenade pe margine ca să te poți plimba până la Jaffa. Doar valurile mai creează probleme, apa fiind destul de agitată pe acolo.

CHESTIUNI PRACTICE

Sunt în jur de 16 plaje în Tel Aviv, cele mai cunoscute fiind:
În nordul orașului: plajele Hilton și Mezizim.
Spre Jaffa: plajele Gordon, Frishman și Bograshov, populare și aglomerate
Plaja religioasă: un spațiu pentru comunitatea religioasă din Tel Aviv, femeile pot merge acolo doar duminica, marțea și joia.
Lângă Jaffa: plajele Jaffa și Alma, aceasta din urmă având și o zonă rezervată câinilor, care pot alerga cât doresc pe nisip (de altfel, ceea ce mi-a plăcut foarte mult la plajele din Tel Aviv a fost prezența jucăușă a câinilor și acceptarea lor peste tot).

TelAviv01.JPGTelAviv02.JPGTelAviv03.JPGTelAviv04.JPGTelAviv05.JPGTelAviv06.JPGTelAviv07.JPGTelAviv08.JPGTelAviv09.JPGTelAviv10.JPGTelAviv11.JPGTelAviv12.JPG

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.