Călătorii, Europa, România

Pe dealurile din Cisnădioara

November 2, 2014

Doar pe două dealuri, nu vă agitați, iar unul dintre ele era un delușor cu un cimitir și o veveriță, veverița nu prea a stat la fotografiat, așa că nu apare în poze. Pentru că doamna cu cheia era puțin ocupată cu votatul, a trebuit să mai așteptăm jumătate de oră: am intrat într-o curte și s-a dovedit că era chiar secția de votare, mi s-a spus că n-am voie să „filmez” acolo. Așa că am ajuns în cimitir.

* * *

La intrare scria „Ort Der Ruhe”, adică loc de pace? Oricum, frumoasă Cisnădioara, case îngrijite și-un aer nemțesc. La întoarcere am lăsat-o pe Liliana cu fetița în mașină, că era cam frig, și am urcat singură la cetate. Venise și doamna cu cheile, mi le-a dat mie după ce am plătit biletul (am uitat cât a fost, cred că 5 lei) și am urcat dealul.

În afară de ziduri și biserica din centru nu e mare lucru de văzut, dar mie mi-a plăcut mult locul. Poate pentru că era semi-pustiu (au mai urcat câțiva turiști după mine), poate pentru că era toamnă târzie, habar n-am. La un moment dat a ieșit și soarele, iar un labrador dădea vesel din coadă pe acolo.

P.S.: doamna cu cheile stă de regulă pe banca de lângă intrarea la cetate. Dacă nu o găsiți acolo întrebați la pensiunea de alături sau pe oricine găsiți, vă ajută cineva. Pe noi ne-au ajutat niște copii.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply CristinaC November 12, 2014 at 4:39 pm

  Frumos!
  Trist!
  Pare din alta lume….

 • Reply Anca November 12, 2014 at 5:49 pm

  Trist? 🙂 Poate…

 • Reply Cris-Mary November 12, 2014 at 7:41 pm

  Superba plimbare virtuala, mai lipsea sa simt parfumul tomnatic al frunzelor si eram acolo 😀

 • Reply Alexandra November 13, 2014 at 8:40 am

  Aer nemtesc dar curat romanesc. E interesant, pot sa zic bazandu-ma doar pe poze, la Cisnadioara nu am ajuns inca; pare amenajat mai mult decat satul tipic romanesc, cel de la tara, in acelasi timp nu atat de mult incat sa-i afecteze originalitatea. Sau originile.

 • Reply Anca November 13, 2014 at 9:44 am

  Multumesc 😛

 • Reply Anca November 13, 2014 at 9:45 am

  E un loc ingrijit. Nu stiu cum e satul tipic romanesc, cred ca depinde mult de zona "romanescul" asta…

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.