Călătorii, Europa, România

Parcul Central din Cluj

December 28, 2013

După vizitarea Dejului m-am întors la Cluj, în loc să merg mai departe spre Bistrița. Orășelul ăsta cu centru medieval rămâne mai departe o necunoscută pentru mine, să sperăm că nu pentru multă vreme. Culmea, după ce în Dej am înghețat de frig (era și puțină zăpadă), când m-am întors la Cluj a ieșit soarele și s-a făcut cald! Excelent, dintr-o dată parcă aveam mai multă poftă de plimbare!

* * *

Mi-am zis să merg în Parcul Central, pe care îl ratasem la vizita anterioară, ca să constat, când am ajuns acolo, că trecusem pe lângă el când urcasem la Cetățuie. Am prins micul lac înghețat, un început de apus de soare și niște îndrăgostiți pe gheață. Apoi iarăși sus, la Cetățuie, pentru o privire asupra orașului, niște grafitti interesante (hug a tree & demons), apoi înapoi în Piața Unirii unde am băut un vin fiert cam oribil și mi-am luat niște linguri de lemn de la tarabe și ceaiuri de la un magazin de lângă piață.

A doua zi, dimineața, pe o ceață groasă de o puteai tăia cu cuțitul, am trecut pe lângă aceiași ”homeleși” – el și ea – pe care îi văzusem și cu o zi înainte și care iarăși se certau din nu mai știu ce motiv de gelozie. Urma să iau un microbuz spre Târgu Mureș și am făcut greșeală să cred că autogara e chiar lângă gară, dar nu era acolo, ci mult mai departe, de am alergat disperată prin ceața aia să nu pierd mașina (mai era alta, dar prea târziu…). Ca întotdeauna, când ai nevoie de un taxi nu găsești nimic, de vreun indicator spre autogară nici nu putea fi vorba, de aici și supărările mele vis-à-vis de transportul public în România. Dar totul e bine când se termină cu bine și călătorul înghețat prinde unul din ultimele locuri din microbuzul spre ”Marosvásárhely”.

Cluj01.jpgCluj02.jpgCluj03.jpgCluj04.jpgCluj05.jpgCluj06.jpgCluj07.jpgCluj08.jpgCluj09.jpgCluj10.jpgCluj11.jpgCluj12.jpgCluj13.jpgCluj14.jpg

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Aliceee traveler January 24, 2014 at 3:34 pm

  Superb Cluj, nu ma mai satur de el!
  Mi-ai amintit ca trebuie sa mai ies la o tura foto inainte sa ma mut din el

 • Reply Clujeanul August 29, 2014 at 5:12 pm

  Vizitează-l vara, să vezi cât e de frumos. Iarna, când ești presat de frig, când e puțină lume pe stradă și peste tot e închis, puține sunt orașele care oferă un farmec deosebit 🙂 Clujul e unul dintre cele mai frumoase orașe din România, zic eu 🙂

 • Reply Anca September 1, 2014 at 5:08 pm

  Mie mi-a placut si iarna 🙂

 • Reply expo February 11, 2015 at 5:51 pm

  Tur virtual parcul central Cluj-Napoca
  http://miniexpo.ro/index.php/viewer/viewPhoto/36

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.