Călătorii, Europa

O călătorie imaginară în jurul lumii

March 30, 2011

Citii dorința unei fete de a pleca în jurul lumii; după care am citit, din păcate, și comentariile comentatorilor, ca să zic așa, multe dovedind încă o dată nemărginirea stupidității omenești, dacă mai era nevoie de vreo mărturie în acest sens.

* * *

Nu știu dacă aș putea face vreodată un asemenea efort, căci o călătorie în jurul lumii presupune, în primul rând, un efort uriaș și constant pentru un an, doi. Mereu printre oameni necunoscuți, dormind prin paturi străine, alergând dintr-un punct în altul până când totul ar deveni lipsit de sens, epuizant și alienant.

Cel puțin așa mi se pare mie că ar putea fi. Eu am nevoie de un “cuib” în care să mă retrag după o călătorie și să mă odihnesc ca să prind puteri să visez din nou. Mi-ar fi teamă că, plecând la drum lung, m-aș rătăci pe parcurs. Că aș uita cine sunt și de ce am plecat și unde voiam să ajung.

De altfel, nu e deloc simplu nici să planifici așa ceva: făcusem și altădată exercițiul trasării unei călătorii imaginare în jurul lumii și am pățit-o la fel ca și acum – la sfârșit, acolo unde crezi că se va termina călătoria, nu mai știi încotro să o iei. De data asta m-am blocat prin Alaska; ca să scap de tărâmurile înghețate ale unui niciunde, am tras o linie forțată până la Los Angeles, de unde m-am împărțit o dată spre Hawai și o dată spre Bora Bora. Iar de acolo – nicăieri. Oricum, în frumusețea acelor insule poți chiar să și mori puțin, nu mai contează.

P.S.: această postare e dedicată celor care ajung pe blogul meu căutând “o călătorie imaginară” sau “călătorii imaginare în…”. Deocamdată să ne imaginăm că plecăm în jurul lumii, și-apoi vom mai vedea.

P.P.S.: Traseul nu are pretenția de a fi complet, oi fi uitat și eu destule locuri faine. Nu are nici pretenția de a fi obiectiv, am inclus doar locuri care mă interesează pe mine. De fapt, n-are nicio pretenție, e un exercițiu “imaginar”.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Razvan Pascu April 1, 2011 at 10:57 pm

  Sa plec in jurul lumii este si visul meu si sper sa se implineasca.

  • Reply Anca April 2, 2011 at 9:15 am

   Sunt sigura ca o sa reusesti 🙂 Culmea e ca de cand am schitat traseul am inceput sa ma gandesc “cum ar fi daca…?”

 • Reply Liliana May 2, 2011 at 10:06 am

  Mda, si pe mine ma mai bantuie plecatul in jurul lumii, dar mi-am pus aceleasi probleme pe care ti le-ai pus si tu. Oare nu m-as satura in putin timp si as vrea sa ma intorc la viata "normala", oare nu am nevoie de alternanta celor doua (visul, evadarea si apoi cotidianul). Oare un an n-ar fi prea mult? Dar simt ca acest gand mocneste in mine, isi cauta forma.
  Excelenta postare!

  • Reply Anca May 2, 2011 at 10:17 am

   Eu doar dupa 3 zile visez la confortul de acasa… Voi vedea la vara, cand vreau sa plec pentru 3 saptamani, cum ma voi descurca. Dar daca mi-as permite, financiar vorbind, sa plec in jurul lumii, probabil as face-o, ca sa vad cum ma descurc.

 • Reply Florentina December 14, 2015 at 12:25 pm

  Anca, cum vedem si noi traseul tau? Poza de sus, cu harta lumii, nu se poate mari pentru a vedea ce reprezinta fiecare stegulet 🙁

  • Reply Anca December 14, 2015 at 1:21 pm

   Ma tem ca nu am pastrat harta asta in format mai mare, e doar un .jpg acum. Daca am timp poate o s-o refac. 🙁

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.