Lucruri utile

Nu pleca de acasă fără…

August 6, 2014
 • Teniși comozi, buni pentru bătut străzile unui oraș (și nu numai). Dacă sunt drăguți se vor asorta și cu fuste sau rochițe, nu numai cu eternii și clasicii blugi. La sfârșitul zilei o să te feliciți pentru că ai ales încălțăminte comodă și nu cele mai înalte tocuri cu care să îi impresionezi pe cei de peste hotare.
 • Căști pentru telefon pentru acele momente când colegu’ de avion / tren / autobuz se hotărăște să sforăie, să plescăie sau… să facă conversație. Playlistul de vacanță se pregătește ÎNAINTE de vacanță și trebuie musai să conțină măcar 2-3 melodii “all time favourites” care să te binedispună instantaneu. Pont: ia cu tine și niște muzică specifică țării pe care urmează să o vizitezi, pentru atmosferă – mi-a rămas în suflet plimbarea cu feluca pe Nil pe acordurile muzicii nubiene.
 • Telefon cu care să ții legătura cu cei de acasă, ca să-i înnebunești cu fotografii “live” din vacanță, în special când știi că ei sunt la birou 🙂 Dacă ai și internet e și mai bine, poți folosi GPS-ul ca să vezi pe unde ești sau măcar să trimiți un email ca să schimbi o rezervare. Foarte util și ca să dai check-in din Aeroportul Otopeni, ca să vadă tot poporul că pleci în concediu.
 • Moleskine, carnețele de fițe pentru cei cărora le place să-și mâzgălească impresiile de călătorie pentru eterna pomenire. Bune și pentru păstrat timbre în buzunărașul inclus sau strecurat câte o vedere, două, pentru cei de acasă. În fiecare călătorie mai lungă am avut și-un carnet la mine, dar cele mari sunt nepractice, așa că acum mi-am luat un set de 3 carnețele subțiri, ușor de strecurat în poșetă. 23 de lei setul la Cărturești.
 • Un port-de-toate în care să ții lucrurile mai importante: pașaportul, cheile de la casă, pin-ul de la cardul bancar (glumesc, e mult mai bine să vi-l notați pe spatele cardului!)
 • Plasturi cu Michimauși, încărcătoare, carduri de memorie, pelerină de ploaie (nu, încă nu am găsit una care să-mi placă), medicamente, trusă de manichiură, set de tacâmuri de voiaj, o haină mai groasă, câte fuste-rochii-tricouri-și-pantaloni încap, ochelari de soare, o eșarfă fancy și complet inutilă, o rezervă de nuci & alune (te țin departe de tentația junk food-ului când mori de foame pe drum), aparatul foto, șervețele anti-microbiene pentru când nu ai unde să te speli pe mâini, cosmeticale în cutiuțe foarte mici (se găsesc tot felul la magazinele DM), mască pentru ochi (utilă mai ales când împarți camera cu cineva care are chef să citească când tu vrei să dormi), costum de baie, strugurel pentru buze și toate rezervările printate și capsate în ordine. Ah, da, și pașaportul sau buletinul, documente foarte utile mai ales atunci când vrei să treci granița 😊
 • Bani. Cu toate că multă lume ar vrea să știe cum se poate călători gratis și unii chiar s-au încumetat să dea un răspuns, din păcate în societatea actuală, profund consumeristă și fără valori foarte înalte (așa cum aveau bunicii și străbunicii și stră-străbunicii noștri, se știe), produsele costă bani. Sigur că se poate bea apă de la izvor, dormi la cort și merge pe jos prin lumea întreagă. Dar parcă nici un hotel curat după o zi întreagă de alergătură nu sună foarte rău. Și nici niște mâncare bună nu deranjează foarte tare. Deci bani.
 • Voie bună, chef de ducă, zile de concediu de luat. Poate că unele zile se pot reporta pe anul următor și or fi existând niște beneficii să acumulezi zile de concediu neluate, dar timpul nu se mai întoarce înapoi și nici nu-ți ridică nimeni statuie dacă te epuizezi peste măsură. Cel puțin eu nu am auzit de un asemenea caz…

* * *

Da, mai sunt vreo 2 zile până la plecare și nu mai am stare. Nu mi-am făcut bagajul, nu am pus toate detaliile la punct și nu sunt sigură 100% că îmi vor ajunge banii, că toate informațiile pe care le am sunt 100% corecte, că e un traseu bun, că va fi totul bine. Dar de plecat tot plec 😊

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Dana Giuvelea August 6, 2014 at 3:05 pm

  drum cu surprize frumoase sa ai, Anca!

 • Reply C A August 6, 2014 at 4:44 pm

  sa nu renunti la esarfa, poate fi foarte utila in anumite situatii 🙂

 • Reply Anca August 6, 2014 at 5:13 pm

  🙂

 • Reply Monica Mihai August 10, 2014 at 7:36 pm

  Astept sa ne spui daca ai gasit intr-adevar niste tenesi comozi, eu nu prea reusesc si ma asteapta multe zile de mers

 • Reply Anca August 10, 2014 at 7:57 pm

  Monica, eu i-am luat de la H&M si sunt comozi, pana acum m-am inteles bine cu ei 🙂

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.