Călătorii, Europa

Naousa și plaja Kolimbithres

September 25, 2016

Când mergi cu feribotul de pe Naxos pe insula alăturată, Paros, zărești, adâncit într-un golf, un sat cu case albe care strălucește de departe. Este Naousa, un sat de pescari care pentru mine este cel mai frumos din Ciclade.

Naousa e la 20 minute cu mașina de Paros (Chora). Există niște autobuze care pleacă frecvent de lângă portul din Paros spre Naousa, iar după ce m-am cazat la Jimmy’s m-am urcat în primul autobuz care mergea acolo și zău dacă n-a fost una din cele mai frumoase zile de vacanță!

Nu doar că satul ăsta este nemaipomenit de fotogenic, fără cohorte de turiști care să te calce în picioare, dar au și o plajă frumoasă pe partea opusă a golfului – plaja Kolimbithres, la care se ajunge fie cu barca, fie cu mașina, ocolind tot golful. Kolimbithres se remarcă prin bolovanii imenși care străjuiesc plaja, asemănători cu cei pe care i-am văzut în Mykonos. Eu am ales călătoria cu barca, o barcă mică cât o nucă ce se balansa în toți dracii pe valurile mării, făcându-ne să râdem-țipăm-râdem toate cele 10 minute, cât a ținut drumul.

La întoarcerea în sat am avut parte de un cadou al hazardului: o nuntă grecească la o biserică mică-mică din port, la care ceremonia a fost ținută de un patriarh cu barbă albă, care avea un pudel alb care a cerșit pâine tot timpul cât am hrănit peștii din port 😊 #memories

Lucruri utile: la Naousa se ajunge cu autobuzul din Paros, drumul durează 20 de minute, iar biletul costă 1.8 Euro. Din Naousa se ajunge la plaja Kolimbithres cu barca, din port, un bilet dus-întors costă 6.5 Euro.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Andreea December 18, 2016 at 7:20 pm

  Unde e pudelul? N-a stat la poza? 🙂

  • Reply Anca December 18, 2016 at 7:30 pm

   N-a stat, avea alte ocupatii, mai importante 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.