Bucureşti

Primăvara la Muzeul de Artă Veche Apuseană

April 2, 2017

Muzeul de Artă Veche Apuseană este muzeul meu preferat și, probabil, cea mai frumoasă casă pe care am văzut-o prin București: vitralii vechi de 700 de ani, o grădină mică cu mici statui și un bazin cu nuferi, plus un muzeograf bun și care te lasă să faci fotografii. Ah, și cred că e singurul muzeu din oraș la care intrarea e gratuită pentru că biletul costa un leu sau pe acolo și era prea complicat să dea rest. În curând va începe restaurarea statuilor și a obiectelor din piatră, iar grădina va fi reamenajată în stil renascentist, de la toamnă urmând să se deschidă pentru vizitare și etajul, mansarda și terasa.

Alături, la Vila cu clopoței, actualmente Muzeul Minovici, terasa cu clopoței nu se poate vizita nici acum, pentru că la nouă luni de la redeschiderea muzeului încă nu au primit aviz ISU pentru scara care duce la terasă, mobila veche e în continuare în depozit și nimeni nu știe când va ieși de acolo, iar grădina, care e foarte mare, a fost amenajată ca un parc de cartier.

Ceva mai departe, lângă Herăstrău, mașinile circulau în șir indian pe trotuar și parcau în zona verde.

Apuseana01.JPGApuseana02.JPGApuseana03.JPGApuseana04.JPGApuseana05.JPGApuseana06.JPGApuseana07.JPGApuseana08.JPGApuseana09.JPGApuseana10.JPGApuseana11.JPGApuseana12.JPGApuseana13.JPGApuseana14.JPGApuseana15.JPGApuseana16.JPGApuseana17.JPG

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply teo ara April 10, 2017 at 8:27 pm

    Hm, chiar nu stiam de existenta lui ; superbe fotografiile

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.