Călătorii, Europa

La Mănăstirea Suruceni

December 3, 2016

Iarna fiind ziua foarte scurtă, am căutat să vizitez locuri cât mai aproape de Chișinău, ca să nu mă prindă noaptea pe drumuri. Orheiul Vechi e un astfel de loc, Mileștii Mici și Cricova pot fi alte opțiuni, dar pe mine nu m-a atras ideea de a merge iarna acolo. Până la urmă m-am hotărât pentru mânăstirea Suruceni.

* * *

E o mănăstire de maici aflată lângă satul Suruceni, undeva pe un deal. De acolo, din vârful dealului, dacă te uiți în zare zărești blocurile de la periferia Chișinăului, atât de aproape sunt cele două localități. În afară de a vizita biserica, nu ai ce altceva face acolo. Totuși, pentru că a ieșit soarele de câteva ori, a fost una din cele mai plăcute zile petrecute în Moldova, poate pentru că-mi place să umblu brambura prin locuri în care n-am mai călcat niciodată.

CHESTIUNI PRACTICE:

Cum se ajunge la Mănăstirea Suruceni: cu marshrutka din Autogara Centrală din Chișinău, biletul costă 10 MDL. Din satul Suruceni se merge pe jos 1 km până la mănăstire.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Paul December 30, 2016 at 7:26 am

  faine poze. totusi, sa nu vezi/gusti Cricova…

  • Reply Anca December 30, 2016 at 8:05 am

   Am mai vazut crame, iar vin Cricova am cumparat de la magazin, din Chisinau. As cumpara si in Bucuresti, dar nu stiu de unde…

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.