Călătorii

Luxembourg cel spectaculos

June 11, 2011

Luxembourg e considerat destul de plictisitor de locuitorii săi, dar e spectaculos pentru vizitatorii de o zi. Alternanța între basee ville și houte ville, cu podurile, stâncile și casele din văile pline de verdeață fac din plimbarea prin oraș o explorare plăcută. Panorama este spectaculoasă, sunt și câteva ruine (Porte de Trèves), un Palat regal și mici piețe cu trufandale.

* * *

Având în apropiere două mari țări – Franța și Germania, micul stat luxembourghez împrumută ce este mai bun de la ambele: brânzeturi, pesto, dulciuri nemțești, flori, legume și plante aromatice. O zi este suficient să vizitezi orașul, ca excursie de o zi din Bruxelles sau venind direct de la aeroportul din Charleroi, cum am procedat eu.

CHESTIUNI PRACTICE:

Cum se ajunge acolo: dacă nu mergeți direct cu avionul sau cu mașina, o variantă este să zburați cu Wizz Air până la Bruxelles Charleroi. Din Charleroi, chiar din fața aeroportului, se ia un autocar Flibco care merge până la Luxembourg (face 2 ore și jumătate, cursele sunt foarte dese) și apoi mai departe la Metz. Pentru un bilet dus-întors eu am plătit 29 de Euro, dar în funcție de ora de plecare / retur prețul poate ajunge până la 40/50 Euro. Cum eu am luat-o spre Luxembourg pe la 6 și ceva dimineața am fost singură în tot autocarul – my own private bus to Lux 😊

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Claudia Mihaila June 14, 2011 at 10:19 am

  Ce fotografii frumoase! Asa ma ia un dor de duca….:)

  • Reply Anca June 14, 2011 at 10:20 am

   Si pe mine, iar eu de abia m-am intors 🙂

 • Reply Claudia Mihaila June 14, 2011 at 11:10 am

  Adevarul e ca virusul asta e foarte periculos,daca te prinde….nu mai scapi 🙂

 • Reply alicee June 14, 2011 at 5:33 pm

  Si eu sunt infectata :))) cand am vazut pozele mi s-a desclansat din nou …. visez la urmatoarea destinatie, care ar putea fi Luxenburg

  • Reply Anca June 14, 2011 at 6:29 pm

   Alicee, go, go, go 🙂 E un loc aparte, merita vizitat. Si eu care mi-l imaginam mult mai plat, imagineaza-ti ce surpriza am avut 🙂

 • Reply M. June 14, 2011 at 5:47 pm

  Sunt superbe imaginile, aproape ca imi vine sa mai merg o data :D!

  • Reply Anca June 14, 2011 at 6:29 pm

   M, te cred 🙂

 • Reply Gabriela Cimpoca June 14, 2011 at 9:08 pm

  Splendide fotografii, Anca! Multumesc pentru ca mi-ai dezvaluit, in cateva cuvinte si cateva fotografii frumoase, cate ceva despre LUX! 🙂

  • Reply Anca June 15, 2011 at 8:56 am

   Gabriela, multumesc 🙂

 • Reply Mihai June 14, 2011 at 11:04 pm

  Foarte frumos. Ai prins o vreme superba s-ar zice. Pe podul "nou" ai ajuns (cel rosu)? De acolo puteai face poze la valea Alzettei. Cea de-a doua vale, cea cu parcul verde, se cheama Petrusse (desi pare doar un canal de colectare). Podul respectiv urmeaza sa fie renovat vreo 4 ani, asa ca ai prins ultimele luni de perspectiva. Piata aia se organizeaza la fiecare 2 saptamani, parca, dar o gasesti cam in toate orasele din zona (si-n Fr, si-n Ge, si-n Be am intalnit).
  Cazematele (cele de pe podul vechi, apar intr-o poza) pot fi vizitate, mai sunt unele si spre valea Petrusse.

  PS: ai ratat soldatul de la Palatul Ducal (si evident vizitarea lui, e deschis pt public doar in iulie si august)

  • Reply Anca June 15, 2011 at 8:56 am

   Mihai, ce soldat? Sa stii ca vremea a tinut cu mine in ambele zile si eu stiu ce schimbatoare e prin partile acelea…Am vazut si un pod rosu, nu stiu daca e “cel nou”.

 • Reply VertAnge June 15, 2011 at 6:13 am

  Pare asa frumos! Ma oftic ca l-am ocolit la un moment dat pentru ca ne grabeam. Dar lasa ca se mai iveste ocazia si merg o zi intreaga sa umblu pana imi rup sandalele pe aleile acelea pietruite.

  • Reply Anca June 15, 2011 at 8:56 am

   VertAnge, data viitoare nu il mai ocoli 🙂

 • Reply kisuletz June 5, 2013 at 8:56 pm

  Cei care vor sa mearga de la Charleroi la Luxembourg cu Flibco, cumparati-va neaparat biletele de pe internet. In primul rand, costa mai putin daca sunt cumparate de pe internet, iar in al doilea rand risti sa nu poti sa urci in autobuz daca toate locurile sunt ocupate de persoane care au cumparat biletele de pe net.

 • Reply IzabelaR April 21, 2015 at 10:15 pm

  Chiar azi cautam variante de tren din Germania in directia aceea. Pozele tale m-au convins definitiv. Abia astept!

  • Reply Anca April 22, 2015 at 9:53 am

   Ma bucur 🙂

 • Reply Flavia April 22, 2015 at 12:27 pm

  Luxembourgul este un oras frumos, eclectic, multicultural … il numesc “locul ideal unde sa iti cresti copiii” :). L-as “dota” cu un pic mai mult soare si cu o vara adevarata.

  • Reply Anca April 22, 2015 at 1:53 pm

   Cred ca tot Beneluxul ar merita ceva mai mult soare 🙂

  Leave a Reply