Călătorii, România

Lipițanii de la Sâmbăta de Jos

June 8, 2014

La Herghelia de la Sâmbăta de Jos sunt vreo 300 de lipițani, cai blânzi și frumoși, care se trag, cu toții, din 6 strămoși cu care s-au pus bazele hergheliei. Dacă vă nimeriți prin zonă e bine să știți că în fiecare sâmbătă se ține un spectacol ecvestru (pe bază de rezervare), ca cel pe care l-am surprins și eu în fotografiile de mai jos.

* * *

Spectacolul a durat o oră și a inclus tot felul de demonstrații cu sau fără trăsură. Partea proastă e că totul s-a desfășurat mai mult în celălalt colț al manejului, cât mai departe de spectatori (din motive de siguranță, zice-se), așa că a trebuit să mă mulțumesc admirând caii de la mare distanță. Când, desigur, aș fi prefera să îi mângâi pe bot și să le dau morcovi, oh, da…

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Laura July 22, 2014 at 1:39 pm

  Buna ziua,
  M-am intors de doua zile din zona Fagarasului.Am ajuns si la herghelie.Spectacolul ecvestru ar fi trebuit sa fie sambata dar ni s-a spus ca nu se mai tine din cauza vremii.Plouase cu o zi inainte .Altfel,cald,soare,frumos.Teoretic se poate face o vizita si la iepele cu pui .Daca nu iei in seama noroiul ajungi la un gard electrificat si le admiri de la distanta.
  In final am intrebat unde se afla o toaleta si ni s-a spus ca sambata este inchisa.Poate gasiti vreo explicatie.Taxa de intrare este 10 roni.

  • Reply Anca July 22, 2014 at 2:11 pm

   Ah, toaleta… a fost o aventura sa o gasim – este la prima casa (o casa alba ca in a treia fotografie) despre care noi am crezut initial ca este casa cuiva, dar nu, intri pe o poarta mai la vale, ocolesti, intri in casa asta, bajbai pe niste culoare, cauti intrerupatorul pe intuneric si gata, ai ajuns! Cum adica sambata e inchisa?! Oh, doamne…

 • Reply Ionut Rotaru July 22, 2014 at 2:38 pm

  Mie mi s-a parut mai spectaculos la Sambata locul unde tin iepele. Cand s-au intors de la pasune la pranz a fost un spectacol extraordinar. Mai mult de 100 de cai in galop care se napusteau catre noi. Oricum mi s-au parut cam scumpe preturile lor. In schimb mi-a placut foarte mult aici http://www.7-cai.ro/index.php?pag=plimbari_calare_pe_munte . Din Bucuresti, in doua ore esti acolo.

  • Reply Anca July 22, 2014 at 4:32 pm

   Grajdurile nu le-am vizitat, se platea separat, parca, si mai vazusem grajduri. Interesant acest 7 cai, multumesc 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.