Bucureşti

Lacul Grivița, o groapă de gunoaie

February 13, 2016

Sâmbătă, pe o vreme câinească, am plecat la plimbare prin cartier: atmosferă deprimantă de film rusesc post-Cernobîl, muncitori care lucrau la noile stații de metrou, foste fabrici părăsite, terenuri virane, babe cocârjate, ce mai, divin. Am intrat și într-un cimitir, ca să fie tabloul complet, iar în capătul lui, printre garduri, am zărit un lac și un mal verde galben căcăniu.

* * *

În afară de un nene care meșterea la o mașină împreună cu nevastă-sa, nu mai era nici un suflet de om pe acolo, doar pustiu și gunoaie. Un loc care în loc să fie amenajat pentru folosința locuitorilor din zonă, să poți ieși la o plimbare pe malul lacului și să respiri aer curat, arată post-apocaliptic și abandonat. Nu știu cât timp o să arate așa, momentan a scăpat de lăcomia constructorilor de vile: un pic mai încolo, pe o bucată de pământ pe care acum două veri m-am întâlnit cu un nevinovat șarpe de apă, deja s-au ridicat două case, este teren privat.

Și e păcat, chiar și așa murdar cum este lacul are farmecul său și dacă nu m-aș fi temut să merg mai departe poate aș fi făcut chiar înconjurul lui. Poate la primăvară, cine știe…

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.