Călătorii, Europa

Klima, micul sat de pescari de pe insula Milos

September 27, 2016

Milos: ultima insulă din periplul meu prin insulele grecești. Imediat ce am ajuns acolo m-am gândit la ce aș putea vizita chiar în după-masa aceea și mi-a venit în minte Klima, micul sat pescăresc construit la baza stâncilor, fix lângă mare.

* * *

Satul e destul de aproape de Chora, cocoțată în vârf de deal, dar și de Adamantas, unde am stat eu. Un autobuz luat de lângă port m-a lăsat pe străduțele din Tripiti, de unde am mers pe jos, pe șoseaua care cobora spre mare. Pe drum am trecut pe lângă catacombele din Milos, ca niște măsele cariate în roca poroasă, dar și pe lângă un amfiteatru de pe vremea romanilor.

Klima e o înșiruire de case colorate ca niște bomboane M&M, cu un aer hippy, lângă care se sparg valurile mării. Era atâta pace acolo încât îmi venea să mă mut pentru o săptămână, să uit de toate! Când soarele a început să apună, am urcat cu regret dealul, cu gândul să mă întorc la hotel. Dar cum? Mi-era lene să aștept autobuzul, așa că m-am uitat pe hartă să văd câți kilometri sunt până la Adamantas. Și nu erau mulți!

M-am hotărât să merg pe jos, peste dealuri, pe un drum neamenajat care apărea pe harta telefonului. Ghid mi-a fost GPS-ul pe cărarea pustie pe care soarele îmi lungea umbra la infinit. Când am ajuns aproape de Adamantas, o mașină hârbuită a oprit lângă mine și un bătrân m-a întrebat dacă mă poate duce în oraș. Era un fost marinar, care își amintea de România lui Ceaușescu și a depănat amintiri până am ajuns aproape de oraș și l-am rugat să mă lase acolo, ca să mai pot face câteva poze.

Ce inconștiență, totuși, să umblu așa, dar ce amintiri frumoase…

* * *

Adamantas, orășelul în care opresc feriboturile:

Klima01.JPGKlima02.JPGKlima03.JPGKlima04.JPGKlima05.JPGKlima06.JPGKlima07.JPGKlima08.JPGKlima09.JPGKlima10.JPGKlima11.JPGKlima12.JPGKlima13.JPGKlima14.JPGKlima15.JPGKlima16.JPGKlima17.JPGKlima18.JPGKlima19.JPGKlima20.JPG

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.