Cărți

Îndrăgostită de un masai (din păcate)

April 20, 2014

Mda, ce pot să spun? Să lași viața din Elveția pentru malarie, hepatită, râie, gelozie și dormit pe jos, bașca malnutriția, pare o idee foarte bună, teoretic, păcat că practic nu prea stă în picioare. Da, dragostea e oarbă, și nu, din ce povestește autoarea nici sexul nu era grozav, dar se pare că tipul (masaiul) arăta foarte bine. A, că spre final el o bănuiește de toate cele, inclusiv că fiică-sa nu este fiică-sa, asta e partea a doua, care o determină să fugă cât o țin picioarele din Africa.

* * *

Cartea asta mi-a amintit un pic de Măritată cu un beduin, dar acolo căsnicia celor doi e una reușită, pe când aici diferențele de cultură și mentalitate sunt uriașe. M-a amuzat pasajul în care ea observă că Lketinga se poartă “ca un sălbatic”. Hello, omul chiar ERA sălbatic, la ce te puteai aștepta de la el? Să înțeleagă strădaniile unei femei europene? Să aprecieze că ea muncea și el tăia mesteca frunze opiacee? Mă scuzați, era “războinic”, adică păștea caprele.

Dar lăsând la o parte toate astea cartea este o poveste sinceră despre Kenya și viața într-un trib de masai. Poate că unii ați văzut și filmul, eu nu, și poate e mai bine așa. Știu că autoarea a mai scris niște cărți în continuarea acesteia și sunt curioasă să le citesc – în finalul ăsteia nu pare să-și mai dorească să mai calce vreodată prin Kenya, dar având un copil cu un african probabil s-a mai întors acolo.

Cât despre mine, dacă ajung vreodată în Kenya, vreau să fiu turistul tipic: să stau la hotel, să fac plajă și să mă zgâiesc la zebre. No malaria for me, thank you very much!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Andreea April 21, 2014 at 1:41 am

  Am citit cartile Corinnei Hofmann acum cativa ani. Nu o sa iti dezvalui ce mai face in zilele noastre, ci am sa iti recomand si cartea Roxanei Valea, Prin praf si vise. Am terminat-o de curand si pe cuvant daca inteleg fascinatia asta pentru Africa :-), oricat as citi. Le mal d afrique nu se ia din carti 🙂

 • Reply Sven April 21, 2014 at 5:38 pm

  nu inteleg cum poti fi indragostita de un masai .;poti fi atrasa sexual ,dar indragostita ? dragostea presupune anumite valori comune:ce poti avea in comun cu unul ditr-un trib care umbla-n pielea goala si care traeieste in niste conditii mizerabile?Cred ca tipa asta a fost atrasa de aface sex cu un negru(e puternic mitul ca astia negrii ar fi mai dotati sexual ca albii)(sau nu e mit?)

 • Reply Anca April 22, 2014 at 10:07 am

  Cred ca trebuie sa ajungem acolo ca sa intelegem 🙂

 • Reply Anca April 22, 2014 at 10:09 am

  Eh, daca ne-am indragosti doar de cei cu care avem valori comune, ce simpla ar fi viata…

 • Reply Frumosu Maria December 13, 2014 at 3:28 pm

  superba cartea…

 • Reply Sven December 13, 2014 at 10:25 pm

  sunt unele femei care umbla dupa senzatii tari si adrenalina..Mi-ar placea sa citesc o carte a carei autoare s- o intituleze "Maritata cu un canibal"

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.