Călătorii

“I can make my dreams come true”

August 19, 2013

Săptămâna trecută, oarecum plictisindu-mă într-un tren care nu mai ajungea la destinație, am mâzgălit cu pixul pe o broșură: “I can make my dreams come true“. Aș fi putut numi dintr-un foc visuri a căror realizare nu o puteam controla în niciun fel, dar tot îmi suna bine chestia de mai sus pentru că știam că ”I can make SOME dreams come true” și asta mi-era de ajuns. Ce rost are să visezi la întâmplări minunate dacă tot nu faci (nu vei face) absolut nimic ca să le împlinești?

* * *

Nu vreau doar să visez, vreau să mi se și întâmple în realitate. Măcar o parte, dacă nu tot ce este bun pe lume. Am avut visuri cam îndrăznețe și așteptări prea mari – de la alți oameni, în special. Dar nu pentru că aș fi țintit eu imposibilul, ci pentru că oamenii pur și simplu nu mai îndrăznesc să viseze, își creează singuri piedici imaginare, găsesc motive pentru care nu se poate, li se pare că nu merită, că le lipsesc banii, tinerețea, curajul, etc., dar a visa e întotdeauna primul pas: 50% din realizarea a ceva se produce în gând – acela că poți, restul e doar rutină, sunt rotițe pe care tu le pui în mișcare și din când în când le mai dai un brânci ca să nu se oprească. Se mai miră cineva că oamenilor care nu îndrăznesc să viseze nimic li se întâmplă ceea ce ei așteaptă, adică… nimic?

Nu a fost călătoria vieții mele asta din Japonia. A fost o vacanță. Prima din multele care vor urma, pentru că evident nu mă voi opri aici. A fost un pariu cu mine însămi să văd dacă pot, pentru că era de la sine înțeles că vacanțele “exotice” sunt doar pentru cei bogați, iar eu nu sunt bogată. Aș vrea să vă pot spune că m-am întors din “Țara soarelui răsare” mai spiritualizată, mai înțeleaptă și mai “zen”, dar m-am întors doar cu bășici în picioare și cu buzunarele goale 😊 But who cares?!? Din multele lucruri pe care aș vrea să le trăiesc în viața asta pot tăia liniștită unul dintre ele: Japonia. Dacă vreau să mă întorc acolo? Sigur că da, însă voi ați văzut câte țări mai sunt pe lumea asta și ce puține zile de concediu avem?

Japon02.jpgJapon03.jpg

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply alicee August 20, 2013 at 12:57 pm

  Vacanta in Japonia am ratat-o, ramasesem undeva in Egipt. Recuperez acum

 • Reply alicee August 20, 2013 at 1:03 pm

  Am vazut ca vacanta e recenta asa ca astept articolele!

  • Reply Anca August 20, 2013 at 1:09 pm

   Foarte” recenta, de abia m-am intors de 2 zile 🙂

   Multumesc, Alicee.

 • Reply maria adriana August 20, 2013 at 3:54 pm

  Minunat!ce vorbe intelepte! Bafta sa le indeplinesti pe toate!

 • Reply Andreea November 19, 2014 at 8:07 pm

  vezi, de asta te citesc 🙂

 • Reply Alpinclick November 20, 2014 at 11:52 am

  Am vazut eu o vorba undeva: "Nu, pot !" Se intelege importanta virgulei !

  • Reply Anca November 20, 2014 at 11:55 am

   Ah, buna asta 🙂

  Leave a Reply