Bucureşti

Herăstrău: în căutarea unui montagne russe

March 26, 2011

Pornisem entuziasmată în weekend să descopăr Parcul Bordei. Îmi imaginam un crâng înverzit cu vedere spre lacul cristalin, mă rog, file de poveste, nu mai fusesem prin părțile acelea așa că îmi puteam imagina orice.

* * *

Până la urmă, o dată ajunsă în faimosul Bordei, a trebuit să o șterg iute de acolo: pe de o parte lacul cristalin era de fapt o mocirlă infectă înecată în gunoaie, cu deja bine-cunoscutele pancarte care te avertizau să nu înoți în lac (probabil ca să nu mori pe loc asfixiat), și cu un gărduleț de sârmă primprejur. Pe de altă parte micul lac, dacă pot numi astfel balta respectivă, nu poate fi înconjurat din motive de proprietăți particulare care s-au întins până-n mal, cu niște garduri serioase de peste 2 metri. Înspre stradă Bordeiul e mai îngrijit, cu bănci cuminți înșirate pe alei, dar ce folos dacă priveliștea e urâtă foc?

Am traversat, deci, spre mai cunoscutul Herăstrău, care chiar dacă nu e fantastic de interesant, măcar nu-ți oferă surprize olfactive. Nu știu, da-n orașul ăsta chiar nu se simte nevoia unui parc de distracții mai serios? Unde să mergi și dacă ai mai mult de 12 ani și să te dai cu-n montagne russe și să țipi până-ți uiți toate spaimele, să te învârți cu o roată până nu mai știi dacă ești sus sau jos sau dacă e totul albastru? Da, știu, poți avea aceleași senzații de amețeală și greață mergând cu autobuzul la o oră de vârf, vara, dar eu parcă tot un montagne russe prefer…

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Cristina October 13, 2012 at 5:12 pm

  Exista un parc de distractii in Bucuresti … pe langa Mall Plaza (Bd. Timisoara)

  Dar nu am auzit nimic de bine despre el. Eu personal, nu m-am dus niciodata.
  Poate faci tu o vizita si ne povestesti.

  • Reply Anca October 13, 2012 at 6:56 pm

   Cred ca am auzit si eu de el. Da, as putea sa le fac o vizita…

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.