Bucureşti

Grădina Zoologică și despre cum nu am fost la munte

January 9, 2010

Inițial voisem să merg la munte, apoi m-am răzgândit și am șovăit între o excursie foto pe la Mitropolie și parcul Carol (plimbare la care mă tot gândesc de vreo lună de zile), o vizită la zoo, o alta la Mogoșoaia și una aiurea, după inspirația care, se știe, vine o dată cu pofta. Sau era invers?

În sfârșit, am decis să o iau spre Zoo Băneasa, să văd animăluțele, acelea care au supraviețuit până acum în grădina bucureșteană. La casa de bilete mi-am cumpărat conștiincioasă taxa foto și am inspirația să întreb dacă e și biletul inclus. Nu era. „Dar doamnă, ce să fac cu taxa foto fără bilet?!” Doamna crezuse că am ieșit din Grădina Zoologică. Nu ieșisem, intram. Pentru curioși, biletul costă 13 lei, taxa foto alți 13 lei. Câte un leu pentru fiecare specie existentă la zoo.

Înăuntru am găsit pelicani la intrare, flamingo pitiți pe undeva, gâște și rațe, pume, tigri, un râs, un leopard, niște lupi, niște șerpi, niște păsări și mai multe maimuțe, ponei, un cerb, căprioare, niște oi, un vultur, o gaiță care a intrat din greșeală în cușca vulturului, niște veverițe, nutrii, oi, dar parcă zisesem de ele, niște capre, iguane, și … cam atât.

Majoritatea animalelor de la zoo se regăsesc și pe plaiurile mioritice. Dacă nu ați văzut niciodată o oaie sau un ponei și ați trăit toată viața între betoanele izolate termic ale unui bloc, puteți da o raită pe la grădina zoologică să vă împrospătați cunoștințele. Multe afișe haioase prezentau animalele pe numele lor și ne îndemnau să aflăm ce fac ele după închiderea programului, accesând grădina zoologică virtuală. Eu credeam că după închiderea programului animalele încearcă să se sinucidă. Sau să își mănânce îngrijitorii.

Zoo01.JPGZoo02.JPGZoo03.JPGZoo04.JPGZoo05.JPGZoo06.JPGZoo07.JPGZoo08.JPGZoo09.JPGZoo10.JPG

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Imperator January 12, 2010 at 9:15 am

  Poate e cam off-topic, dar e prima oara cand am putut intra pe site-ul tau… am incercat de cateva ori si nu se incarca 🙁 Acum, aici, din aeroportul din Sharjah nu stiu de ce s-a incarcat, dar e bine ca s-a incarcat 🙂 Multa bafta !

  • Reply Anca January 12, 2010 at 9:29 am

   Multumesc, la fel! Te mai astept pe aici.

 • Reply Razvan Pascu January 12, 2010 at 10:17 am

  Ultima data cand am fost eu la Zoo in Bucuresti era cam acum 2 ani si biletul era 0,8 RON. Nu mi-a venit sa cred cat de ieftin era. Acum vad ca l-au scumpit… 🙂

  • Reply Anca January 12, 2010 at 11:18 am

   Eh, alte vremuri, alte preturi. Pe vremea aceea probabil aveau mai multi vizitatori 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.