Bucureşti

Grădina paradisului: în vizită la Școala Centrală de Fete

May 21, 2016

În cartea Fotograful Curții Regale, citită recent, una dintre povestiri este despre două eleve de la Școala Centrală de Fete care, într-o seară, fug de acolo ca să se ascundă într-un magazin și să citească toată noaptea cărți.

* * *

Cum am trecut pe lângă Școala Centrală de nenumărate ori, fără să o pot vizita vreodată, am profitat de Noaptea Muzeelor ca să merg acolo. Am fost inspirată să mă duc înainte de deschidere, când mai așteptau vreo 15-20 de persoane, pentru că după aceea s-a tot strâns lume și, pe la 10 seara, când am plecat eu, era o coadă până la colțul străzii.

Curtea interioară, care adăpostește o grădină, a devenit aseară ”Grădina Paradisului”: în copaci au fost agățate fotografii pe spatele cărora erau scrise poezii, iar ceva mai târziu a avut loc un spectacol care te ducea cu gândul la ielele care dansează noaptea într-o pădure. Nu am văzut atât de multe grădini interioare din București ca să pot face o comparație între ele, dar cea a Școlii Centrale chiar este foarte frumoasă.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply