Călătorii, Europa

Galissas, cea mai frumoasă plajă din insula Syros

September 15, 2016

Pe insula Syros există un autobuz care face turul insulelor în aproximativ o oră – pleacă din Ermoupoli (autogara e undeva pe lângă port) și oprește la toate plajele importante de pe insulă. Nu sunt foarte multe, căci nici insula nu e foarte mare. Eu mă hotărâsem deja să merg la plaja Galissas, dar eram dispusă să cobor oriunde altundeva mi s-ar fi părut mai frumos. Nu a fost cazul, dintre toate plajele zărite din autobuz de departe Galissas a fost cea mai frumoasă.

* * *

E o plajă cu nisip fin, atât pe uscat, cât și în apă, adăpostită într-un golf, cu apă curată și valuri blânde. Pentru prima dată de la sosirea mea în Grecia nu mai îmi venea să ies din mare! Combinația de apă cristalină + nisip fin + stânci în depărtare mi s-a lipit de suflet – deși mi-au plăcut și alte plaje de atunci, de Galissas îmi amintesc cel mai bine.

Ce mi-a plăcut acolo e că poți să te plimbi și pe dealurile din jur, după ce te-ai săturat de soare. Pe un deal e o mică biserică de unde se vede golful la picioarele tale, iar în partea opusă te poți cocoța pe stâncile aspre și pustii. Dincolo de dealul cu bisericuța se găsește un alt golf și o altă plajă, mai retrasă – se numește Armeos. E o plajă pentru nudiști, dar asta nu înseamnă nimic în Grecia – pe insule orice plajă este o plajă pentru nudiști, iar după câteva săptămâni acolo înțeleg perfect impulsul de a găsi o plajă mai retrasă și a te debarasa de toate hainele de pe tine.

CHESTIUNI PRACTICE:

Cum se ajunge acolo: cu autobuzul din Ermoupoli, biletul costă 1,8 Euro.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.