Călătorii, Europa

Foligno: între două trenuri

February 8, 2014

Nu-mi propusesem să vizitez Foligno și nici n-aș îndrăzni să susțin că l-am vizitat, dar pentru că între Perugia și Spoleto a trebuit să schimb trenul și am avut cam o oră de pierdut acolo m-am gândit că n-are rost să stau în gară tot timpul ăsta, mai ales că era o zi absolut superbă, de primăvară, cum eu nu mai văzusem hăt…de vreun an!

* * *

La întâmplare am luat-o pe străzi și am ajuns în centrul lor istoric, unde se ținea un târg de vechituri. Mi-a atras atenția în special un stand cu valize vechi, una dintre ele având multe etichete un pic jerpelite cu nume de localități italiene – doamna de acolo, văzând că fac poze, mi-a spus ”E una valigia molto viagiatta!” și i-am zâmbit, mulțumindu-i, în felul ăsta, pentru că m-a lăsat să fur un strop din ”sufletul” valizei, fotografiind-o.

De fapt cred că am zâmbit non-stop în ziua aia, soarele are efectul ăsta asupra mea. Și nu numai soarele, ci și bucuria de a fi de care uităm cu atâta ușurință, din motive lipsite de o reală importanță. Pentru mine primăvara a început anul ăsta la început de februarie, în Umbria 😊

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.