Călătorii, Europa, România

Dinozaurii de la Cetatea Râșnov

June 7, 2014

Singurul lucru care s-a schimbat față de acum câțiva ani când am fost prima dată la Râșnov e că acum parcă sunt mai multe magazinașe de suveniruri acolo. Nu că aș avea ceva împotriva micilor comercianți care fac un ban cinstit vânzând săbii de lemn și șerbet de zmeură, dar mi-ar fi plăcut să văd că între două ziduri unde, acum, cresc înalte buruienile se amenajează ceva care are legătură cu cetatea în sine – nu știu, poate un mic muzeu care să te ajute să înțelegi mai bine istoria locului?!

* * *

Altfel nu se poate spune că nu există bani deloc (de exemplu vreo 5 milioane de Euro, acolo…): la jumătatea distanței dintre parcare și cetate s-au tăiat niște copaci și este un șantier în lucru – se construiește un Parc tematic de distracții privind evoluția dinozaurilor – or fi fost mulți T-recși la Râșnov, nu contest, păcat că nu au rezistat până la venirea turcilor în zonă. Cum i-ar mai fi pus pe fugă câte un prădalnic de Velociraptor din ăsta fioros pe nemernicii de păgâni! Un alt regret este că nu am fost atentă când “străjerul” cetății a început să-i povestească unei colege de excursie cum, pe timpuri, străjerii erau plătiți cu vin, țigări și femei. Cred că era o poveste mai interesantă decât aia cu evoluția dinozaurilor care se pune la cale în “parcul tematic”.

Asta e, dragi oșteni, la anul pe vremea asta o să avem parc cu dinozauri la Râșnov și mulți dinozauri mici din plastic sus la cetate, de o să creadă fiecare flăcău de cinci ani că în vârful dealului stătea pe vremuri nenea balaurul, ca în basmele copilăriei.

CHESTIUNI PRACTICE:

Vizitare: biletul de intrare costă 10 lei pentru un adult și 5 lei pentru un copil, iar programul de vizitare este de luni până duminică de la ora 9 la ora 19.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Ioana June 16, 2014 at 7:00 pm

  Baai, ce tenesi! 😀

 • Reply Anca June 16, 2014 at 4:50 pm

  Dar dinozaurii nu erau prin Țara Hațegului?!

 • Reply Anca June 16, 2014 at 4:51 pm

  O fi ajuns unul si pe Rasnov 🙂

 • Reply Anca June 17, 2014 at 9:57 am

  Rosii 😛

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.