Călătorii, Europa

Dincolo de nisipuri

June 22, 2012

Problema mea este că, dacă e să stau la plajă pe malul mării, nu pot să stau. După o oră (maxim!) foitul deja nu mai ajută, mi se pare că e prea cald, marea prea sălcie, soarele prea nesuferit, nisipul cu prea multe gâlme și în cele din urmă îmi strâng lucrurile și pornesc să explorez. Ce să explorez? Orice – stațiunea, țărmul, apa mării, numai să o iau din loc de acolo.

* * *

În Golden Sands nu prea ai ce vedea. Există, desigur, o copie „chicioasă” a turnului Eiffel la care m-am uitat cu oroare anul trecut, o alee nesfârșită cu tarabe care vând prostioare, o plajă cu nisip neverosimil de fierbinte și o serie de hoteluri îngrozitor de urâte. Dar dincolo de toate astea ce o fi?

Un dig cu bărcile de rigoare abandonate în soare. O plajă frumoasă stăpânită de nudiști septuagenari. O adunătură de maghernițe adunate ca-ntr-o stivă ale unor hipioți care nu se pot rupe de trecutul flower-power. Un țărm plin de bolovani care ți se fărâmițează sub tălpi. Și-un mic sat de pescari, cu bărcile trase la mal și copii chiuind în apă. Multă liniște, locuri idilice în care să faci plajă (dacă ai răbdare să mergi până acolo), o apă caldă, mult prea caldă… Departe, în zare, este Balcicul Reginei noastre, cu florile sale și castelul și grădina și marea cu irizări cenușii.

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Larisa July 4, 2012 at 11:18 am

  Foarte faine pozele tale! Imi plac!

 • Reply Dianora July 4, 2012 at 11:21 am

  Eu am explorat zona intre Balcic si Albena si pe acolo e tare fain. Sau de la Krapets mai jos. Tot litoralul e plin de locusoare faine, trebuie doar sa fim ca tine si sa ne mobilizam sa le gasim 😀

  • Reply Anca July 4, 2012 at 12:23 pm

   Uneori nici nu trebuie sa mergi prea mult ca sa gasesti locurile astea.

 • Reply catherine July 4, 2012 at 9:25 pm

  Doamne, ce fel de om mai eşti şi tu! Apăi şi eu cotrobăi şi cercetez locuri pe care nimeni nu le-ar lua în seamă şi-mi fac planuri de excursii din te miri ce şi găsesc ceva de văzut/admirat/povestit oriunde, daaaar totul până la PLAJĂ! Aş sta la plajă, ca şopârla ore, zile, săptămâni. plajă şi mare să am.
  Altfel, litoralul bulgăresc este plin de surprize plăcute- sate uitate de lume, peisaje sălbatice, stânci, restaurante&hoteluri drăguţe, păduri de pini. Cel puţin între Varna şi Vama Veche l-am cam luat la bani mărunţi. vara asta urmează şi restul 😉 mai ales dincolo de Burgas vreau să ştiu cum e.

  • Reply Anca July 4, 2012 at 9:39 pm

   Un om mai ciudat, admit 🙂 Daca ajungi pe la Sozopol, sa-mi povestesti cum a fost – am auzit ca ar fi fain.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.