Prin viață

Cum m-am lăsat de cafea și alte gânduri de marți seara

March 29, 2016

La începutul anului îmi propuneam să fiu mai atentă la întâmplările bune din viață, decât la cele rele, îmi pregătisem chiar și-un borcan pentru ”good memories” răvașe (reconvertit profesional dintr-un fost borcan de murături), dar am uitat să mă ocup de el și până la urmă l-am pus înapoi în dulap, că nu se știe niciodată când îți trebuie un borcan bun cu filet.

* * *

Ce voiam eu să spun e că au trecut trei luni pe muchie de la 1.01.2016 și nu am făcut nimic remarcabil în afară de a bea prea des vin roșu sec (Chianti este preferatul meu, în caz că va vrea vreodată cineva să mă cadorisească cu o ladă de vin), a mă uita la episoade din House of Cards (după ce ani de zile nu m-am uitat deloc la niciun fel de filme) și a munci / trăi.

Daaar…am reușit să îndeplinesc o rezoluție din lista de rezoluții de pe anul ăsta, e vorba de lista lungă de mai jos, care mi-a dat atâtea bătăi de cap în prima parte a anului:

Ei bine, da, de mai bine de o săptămână nu am mai băut deloc cafea! Esspresorul meu miniatural șomează, cafeaua boabe se usucă de dor în frigider, iar rutina mea de dimineață s-a modificat semnificativ.

Dar poate vă întrebați cum am reușit?

Ei bine…

În prima zi de luni m-am dus la birou și mi-am spus ”*#*&%#*! N-o să rezist fără cafea!”. A doua zi m-am dus la birou, afară ploua, mi-am spus ”Fir-ar ea să fie de cafea!”. A treia zi la fel, ploua și era foarte frig, mi-am spus ”Ce bună ar fi fost o cafea”. A patra zi n-am mai spus nimic, în a cincea deja mă obișnuisem cu ceaiul verde de dimineață, ieri îmi verificam febril stocul de ceai din sertar, iar azi am avut o epifanie când mi-am regăsit combinația preferată de ceai verde (Basilur – Summer) într-un Mega Image – pot spune liniștită că am trecut de la o dependență la o altă dependență, dar ce contează, important e că m-am lăsat de cafea.

Iar acum vine întrebarea grea: știe cineva cum te poți lăsa de House of Cards?

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Larisa March 29, 2016 at 7:47 pm

  Ma gandesc si eu sa inlocuiesc intr-o zi cafeaua de dimineata cu ceai (negru). Dar …. simt ca parca nu a venit inca ziua aia 😀

 • Reply shakuka March 30, 2016 at 1:43 am

  🙂 nu inteleg de ce oamenii se apuca de cafea, tigari, cand stiu ca la un moment dat vor trebui sa se lase, ca nu degeaba nu i-au lasat parintii sa le consume cand erau mici 🙂 eu, simplu, nu m-am apucat de nici unele, si nici n-am sa ma las vreodata de ele.:)

 • Reply Carmen March 30, 2016 at 6:15 am

  Ca sa te lasi de House of Cards iti recomand "Breaking bad"…:)

  • Reply Anca March 30, 2016 at 7:28 am

   Mi-am notat, mersi 🙂

 • Reply Anonim March 30, 2016 at 6:17 am

  Eu m-am apucat de cafea dupa 30 de ani si pun mult zahar si lapte in ea, e mai degraba lapte cu cafea, motivul fiind pentru a inlocui dependenta de dulciuri. Rezultatul: acum am doua dependente.
  Off-topic: imi place foarte mult camasa ta (daca esti tu in poza) si culoarea si stilul. Nu stiu daca ai mai scris pe tema asta, dar mi-ar placea sa-ti stiu parerea despre haine, moda …

  • Reply Anca March 30, 2016 at 7:48 am

   Da, eu sunt in fotografie. Nu am scris pana acum despre moda, e o nisa foarte populara & populata, in care nu ma prea regasesc. Stilul meu e mai degraba business casual, pentru ca petrec multe ore la birou – desi nu-mi place sa ma imbrac extravagant, nu-mi plac nici "uniformele" fara personalitate. Poate o sa scriu intr-o zi si despre moda, cine stie 🙂

 • Reply Paul April 4, 2016 at 12:42 pm

  doar cu "seinfeld"…

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.