Călătorii, Europa

Cu vaporașul pe Sena. Pe ploaie

July 6, 2014

Ce poți face când ești la Paris în vacanță și afară plouă torențial? Te plimbi cu vaporașul, firește, că doar nu degeaba ai cumpărat biletele online 🙂 Așa că a doua zi dimineața ne-am dus la Pont-Neuf, de unde plecau vedetele, și fix când am ieșit de la metrou s-a pornit o ploaie cu găleata care a alungat mai toți turiștii dornici de o plimbare, mai puțin câțiva curajoși inconștienți, ca noi.

* * *

Partea bună e că nu era deloc aglomerat, partea mai puțin bună e că nu puteai sta sus, ca să faci poze, decât dacă aveai chef să te uzi leoarcă. Totuși, nici jos nu se putea sta – șeful de vaporaș, care luase microfonul să spună 2-3 cuvinte introductive, se hlizea cu colegii lui și nu se mai putea opri din criza de râs, iar prin geamurile pe care șiroia ploaia nu se vedea mai nimic.

În cele din urmă am luat umbrela și am urcat la etaj, unde, firește, nu era nimeni. Parisul, vizitat pe ploaie, e cenușiu și înghețat – cu o mână țineam umbrela, cu alta făceam poze, până când s-a oprit și ploaia și au început să mai urce și alții sus, că deh, după ploaie mulți viteji se arată. Mama tot zicea că Parisul ăsta plumburiu seamănă cu Parisul din nu știu ce cântec faimos, dar cum eu nu sunt cu cântecele și nici cu privitul la televizor, n-am contestat.

CHESTIUNI PRACTICE:

Plimbarea durează o oră – vaporașul pleacă de la Pont-Neuf, merge până la Turnul Eiffel, întoarce și înconjoară Île de la Cité cu al său Notre Dame și apoi revine la Pont-Neuf. 10 Euro online, 14 la fața locului. Să nu ziceți că nu v-am spus 🙂

ParisVaporas01.JPGParisVaporas02.JPGParisVaporas03.JPGParisVaporas04.JPGParisVaporas05.JPGParisVaporas06.JPGParisVaporas07.JPGParisVaporas08.JPGParisVaporas09.JPGParisVaporas10.JPG

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply oanacalatoreste July 24, 2014 at 6:28 pm

  Of, imaginile astea imi trezesc asa niste nostalgii legate de Paris… Te invidiez in cel mai frumos sens posibil. 🙂

  • Reply Anca July 25, 2014 at 10:36 pm

   Peste un an poate o sa fiu si eu nostalgica dupa Parisul ploios 🙂

 • Reply Larisa July 25, 2014 at 11:11 am

  Mi-ai dat o idee pentru saptamana viitoare cand ajunge mama aici. Sper totusi sa nu ploua :)).

  • Reply Anca July 25, 2014 at 10:35 pm

   Ar fi de preferat 🙂 (sa nu ploua)

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.