Prin viață

Ce se întâmplă în grădină

March 16, 2013

Sâmbătă dimineața, 16 martie: în grădină și în tot orașul începe să ningă, întâi timid, apoi cu mai mult curaj. La gară lumea studiază panoul de sosiri și plecări – trenul pe care îl aștept eu are 20 de minute întârziere și afară e friiig, frig. Și ninge. Sâmbătă, dimineața. Mă învelesc toată și mai dorm un pic, cât să uit că m-am trezit la șase. Nu îndrăznesc apoi decât un drum la piață, unde au apărut hasmațuchi, untișor, leurdă, ștevie, salată și ridichi. Și altele.

* * *

La prânz: soare! Nici urmă de fulgi, deși frigul e la fel de mușcător. Mă grăbesc să semăn verdețuri pe o mică parcelă, trăgând rânduri cu sfoara: ridichi (două feluri), pătrunjel, mărar, salată și morcovi. Pare ușor, dar e un pic obositor, semințele sunt mici, se ascund printre degete, parii cu sfoara ies tot timpul din pământ, pisicile se joacă cu pliculețele și pixul și foile mele.

Dar am reușit! Prima mea parcelă semănată de mine și nici măcar n-am încurcat plicurile cu semințe. După masa de prânz inspectez grădina: rozmarin, salvie, lavandă, iasomie, soc, urzici, flori mov, frunze uscate și crengi înmugurite. Nu trebuie să mă duc până la capătul lumii ca să găsesc ceva interesant de explorat, pot foarte bine sta acasă și să urmăresc cum cresc urzicile…

Gradina01.jpgGradina02.jpgGradina03.jpgGradina04.jpgGradina05.jpgGradina06.jpg

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Wish2Go March 16, 2013 at 9:58 pm

    Ce dragut! O sa te bucuri de roadele muncii tale mai tarziu 🙂

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.