Bugete, Călătorii, Europa

Buget pentru Cipru

July 16, 2012

Excursia în Cipru a fost una scurtă și ieftină: pentru două zile petrecute acolo am cheltuit vreo 80 de Euro, fără banii de mâncare sau apă.

* * *

Biletul de avion: am zburat cu Blue Air, biletul de avion (cumpărat în luna octombrie pentru luna iulie) a costat 196,58 lei.

Transferul de la aeroport: se face cu autobuzele 418, 419, 440 sau 446, iar biletul costă 1 Euro. Autobuzele opresc fie în „centru”, fie pe promenada de pe malul mării. Mai multe informații găsiți la ei pe site.

Cazare în Larnaca: în Cipru nu există hosteluri. Dacă ele există, atunci se ascund extrem de bine, pentru că eu nu le-am găsit, așa că am vrând-nevrând am stat la un hotel și bine am făcut. După mai multe rezervări anulate pentru că mereu găseam ceva mai ieftin am descoperit că hotelurile din Cipru sunt mai puțin prezente pe Booking.com și mai prezente pe BookCyprus.com.

Acolo mi-am găsit hotelul, San Remo Hotel, care pentru 25,22 Euro / noapte pentru o cameră single mi-a oferit aer condiționat (care este vital în Cipru), televizor și vedere către un colț de mare. Hotelul nu este central (adresa este W. Shakespear Street 1, Larnaca și se ajunge la ei mergând pe promenada de pe malul mării și apoi pe faleză până la o firmă de diving, după care se face dreapta printre blocuri), dar oferă condiții bune pentru banii respectiv. Au și o piscină mică și servesc mâncare la prânz și seara la 5 Euro meniul sau așa ceva.

Autobuz Larnaca – Nicosia: din Larnaca se poate ajunge cu autobuzul intercity cu plecare de la Finikoudes de pe promenada de pe plajă (din fața cafenelei Gloria Jean’s Coffees). Biletul costă 3 Euro, dus-întors costă 5 Euro. Există și o cursă privată direct de la aeroportul din Larnaca, biletul pentru o călătorie costă 8 Euro.

Plajă: închirierea unui șezlong și a unei umbrele de soare costă 2 Euro fiecare, dar având în vedere cât de tare bate soarele acolo, e o investiție care își merită banii.

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Ioana August 9, 2012 at 12:34 pm

  Super!
  Foooarte ieftin! 🙂

 • Reply InLume August 10, 2012 at 11:55 am

  +biletul de avion+masa cam la cat ai ajuns ?

  • Reply Anca August 10, 2012 at 6:03 pm

   Pretul e cu tot cu avion. Pe mancare am cheltuit destul de putin, e aproape irelevant…

   • Reply InLume August 11, 2012 at 11:38 am

    cu tot cu avion ? super tare inseamna ca ai prins o mega promotie la bilete

    • Reply Anca August 11, 2012 at 12:09 pm

     Nu, e cumparat cu 10 luni inainte, de obicei cam asa procedez si platesc intre 200 si 300 de lei pe bilet.

 • Reply gabi8154 August 11, 2012 at 10:06 pm

  Te invidiez, Anca, pentru gratia si abilitatea de a vedea multe, cu bani putini, fara sa te plangi, fara sa te lamentezi, si asa, in general, fara sa te doara. Asta inteleg eu prin conceptul de ''calator universal''!

  • Reply Anca August 11, 2012 at 10:49 pm

   Ah, daca ai sti cat ma lamentez in gand uneori…

 • Reply abcd February 2, 2014 at 5:00 am

  pai cirpu mai merita o santa.. nu ai fost in aya napa.. acolo sunt plaje frumoase, locuri mai izolate- nissi beach si altele… cipru este o destinatie foarte frumoasa si destul de iettina… cu mezze la 2 persoane te scoti frumos (de peste este delicios).. eu am stat o sapt in cipru in oct (vremea era foarte buna de plaja) si nu am regretat- cirpu este de vizitat mai ales pentru peisaje

  • Reply Anca February 3, 2014 at 11:25 am

   Da, cu siguranta mai merita o sansa 🙂

 • Reply abcd February 2, 2014 at 5:02 am

  ahh pe langa larnaca (eu am ajuns pe jos, pb de mers cam 20 min -sincer nu mai retin) era si salty lake.. si in oct cand am fost eu era un peisaj fain, cu bucati de sare la mal, si mult din lac era evaporat si ramanea o pojghita de sare.. cica acolo este plin de flamongo roz- care migreaza- dar eu nu am prins, nu era sezonul

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.