Călătorii, Europa

Budapesta, final de vacanță în Caucaz

August 30, 2014

Mi-au trebuit 7 luni să povestesc aici pe blog despre vacanța de 3 săptămâni prin Turcia și Caucaz, așa că mă grăbesc să închei capitolul ăsta pe ultima suta de metri din martie ca să mă pot gândi și la altceva. De exemplu la ce o să vizitez vara asta, vara viitoare și, de ce nu, peste 3 ani?

* * *

Despre Budapesta nu am nimic nou de spus – am ajuns acolo foarte obosită după un zbor de 4 ore și m-am plimbat destul de puțin. La fiecare 5-10 minute făceam o pauză ca să mă uit la Dunăre și să mă bucur de ziua aia extrem de frumoasă. Mi-am propus de ceva timp să revin acolo într-o toamnă cu scopul precis de a revizita orașul pe îndelete, fără opriri din astea cronometrate în care aterizez dimineața și seara trebuie să prind trenul pentru București.

Deși mă bucur că l-am vizitat și în felul ăsta – când am ajuns cu trenul în România și m-am trezit dimineața la Sighișoara am trăit un moment de exaltare cum rar mi se mai întâmplă acum. Eram fericită pentru că ajunsesem acasă (cu bine!), că era sfârșit de vară, că fusesem într-un fel de aventură prin locuri necunoscute, că trăiam și poate aveam să mai trăiesc astfel de momente în viitor și iată, lumea era un loc fain în care dimineața luai avionul de lângă Marea Caspică, iar a doua zi străbăteai alene Ardealul.

Sigur că am avut și momente de oboseală, de teamă, mi s-au întâmplat și lucruri neprevăzute, am fost ajutată de oameni necunoscuți, iar acum când mă gândesc în urmă îmi spun ce „nebună” am fost, să traversez un teritoriu atât de mare, de la Istanbul până la Baku, fără să știu 100% sigur dacă am cu ce să ajung dintr-un oraș în altul, fără să știu nici turcă, nici armeană, nici rusă, nici gruzină, nici azeră, fără să cunosc pe nimeni în nici o țară, fără nici o certitudine, doar niște rezervări și o doză de curiozitate…

Acum poate că n-aș mai pleca așa, știind cât de obositor poate fi drumul. Dar nu va trece mult și îmi voi face noi planuri, căci lumea mă cheamă într-un mod subtil, plăcerea descoperirii mi se furișează în gânduri, iar statul acasă în vacanțe nu mi-a adus niciodată nimic bun în afară de zero amintiri și bani cheltuiți degeaba.

Da, în sfârșit închei acest capitol, iar de-acum sunt deschisă pentru altele noi 😊

P.S.: dacă n-ați fost niciodată la Budapesta, puneți-l pe listă cât de curând. Este un oraș foarte-foarte frumos, tramvaiele circulă alene pe malul Dunării, mâncarea este foarte bună, hoteluri sunt o droaie pentru toate bugetele, locuri de vizitat o grămadă! Și se poate ajunge și cu trenul sau cu mașina, nu e musai să zburați până acolo.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Onyd March 29, 2015 at 3:03 pm

  Esti foarte curajoasa si parca fiecare calatorie a ta e inca o pagina dintr-un roman de aventuri. 🙂 Bravo!

  • Reply Anca March 29, 2015 at 5:36 pm

   Si cand te gandesti ca in fiecare an imi propun ceva rezonabil de cuminte 🙂

 • Reply Carmen March 29, 2015 at 7:59 pm

  Superba Budapesta, am fost de 2 ori iarna, sper s-o văd si intr-o vara…
  Si in vara asta ce urmează?

  • Reply Anca March 29, 2015 at 8:36 pm

   Inca nu m-am hotarat – las spatiu de manevra si hazardului.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.