Călătorii, România

Biserica fortificată din Homorod

June 9, 2014

Penultima oprire în excursia de Rusalii a fost în Homorodul brașovean – a nu se confunda cu Băile Homorod din județul Harghita, nu de alta, dar eu le-am cam încurcat când am ajuns acolo. În incinta bisericii se intră printr-o curte – e destul de înghesuit înăuntru, cel puțin așa mi s-a părut mie, dar trebuie ținut cont că biserica are două rânduri de ziduri de împrejmuire, pentru siguranță, că nu se știe niciodată cu turcii ăștia cât sunt de buni la escaladat ziduri.

* * *

M-am urcat în vreo două turnuri – din cel mic de abia m-am mai putut da jos, pentru că accesul se făcea pe o scară foarte șubredă și a trebuit să mă țin și de bârne și de ce mai apucam, să nu mă trezesc că mă duc de-a berbeleacul până jos. Din turn se vede parcul cel nou al comunei, mândru nevoie mare; homorodenii au și un teren de sport fix în centrul satului, păcat că modernizarea nu s-a extins până la domeniul toaletelor, care sunt pe modelul gheretă de lemn, deși și asta a fost bună când, la plecare, am dat buzna în gospodăria unor oameni amabili care ne-au lăsat să le folosim “facilitățile” (parcă așa se zice, nu?).

Cu turnul cel mare e mai simplu, deși, dacă aveți rău de înălțime nu vă recomand să vă băgați nasul pe acolo – sunt numai bârne și scări aproape perpendiculare, însă vederea de sus e minunată, ca din toate turnurile bisericilor fortificate.

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Plecinlume August 5, 2014 at 11:44 am

  La vulcanii noroiosi de la Homorod ai ajuns? Eram curioasa daca chiar exista…

 • Reply Anca August 5, 2014 at 11:45 am

  Nu – e prima data cand aud de ei…

 • Reply monca1602 August 5, 2014 at 11:51 am

  si eu staiam ca exita vulcani noroiosi in zona, insa stiu sigur ca nu sunt nici de aceeasi marime, nici de aceeasi frumusete , nici de aceeasi spectaculozitate ca cei de la Buzau

 • Reply Diana August 6, 2014 at 9:26 am

  Cu ce ai ajuns acolo?

 • Reply Anca August 6, 2014 at 9:31 am

  Am fost cu o excursie organizata de Bucurestiul meu drag.

 • Leave a Reply