Bucureşti

Arșiță de septembrie (zilele Bucureștiului)

September 17, 2011

Sâmbătă, pe o arșiță mai ceva ca-n luna lui Cuptor, am pornit să sărbătoresc orașul București. Prima oprire – sala Dalles unde se desfășura nu știu ce festival al cafelei, din păcate foarte sărăcuț, săracul, doar câțiva expozanți care încercau să vândă cafea, ceai, dulciuri și lumânărele.

* * *

În 5 minute ne-am lămurit cu expoziția respectivă și am plecat spre Arcul de Triumf. Mă așteptam să văd ditamai coada la intrarea în arc, dar fiind niște zile foarte prost promovate bucureștenii probabil nu aflaseră că se poate urca sus, pe Arcul de Triumf. Foarte bine! Măcar nu era înghesuială, că zăpușeală era din plin.

După o serie de fotografii care au imortalizat momentul acestei premiere (nu mai fusesem niciodată acolo sus), am coborât în parc, să ne răcorim: era gratuitate și la vaporaș, eu mă plimbasem de mai multe ori, dar Anda nu, așa că iarăși o premieră, de data asta pentru ea. Noroc că nu plecaseră de acasă hoardele de bucureșteni amatori de plimbăreală în parc și am reușit, după câteva minute de așteptare, să ne urcăm în următorul vaporaș.

Nu se zărea nici urmă de toamnă în capitala României, mai trebuie să așteptăm o lună de zile până cad toate frunzele alea care se țin încă bine în copaci. Ca să fie sărbătoarea completă și să-mi alin foamea care mă stăpânea mi-am luat 4 mici cu muștar, mâncare tradițională românească, și i-am mâncat pe malul lacului lângă niște rațe care se ciupeau una pe alta de coadă din pricina unor semințe de floarea soarelui. Da, rațele mănâncă și așa ceva, cine și-ar fi imaginat!

Ultima oprire: Centrul Vechi unde trebuie să dai bine din coate ca să poți avansa pe străzile asaltate de cafenele. Îmi amintesc o vreme când te puteai plimba în zona respectivă, așa de mult spațiu (liber) era peste tot.

Și uite așa, cu una-alta, a mai trecut o zi. Sinceră să fiu mi-ar fi plăcut mai mult în Irlanda, la târgul ăla de carte la care s-a dus Gabriela, da’ ce să-i faci, dacă am ales să locuiesc în capitala României trebuie să mă mulțumesc cu mici și vaporaș 😊

La mulți ani, București!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Narcisa September 18, 2011 at 12:42 pm

  dacă știam de Arcul de Triumf…
  ai idee dacă se poate urca oricând?

  • Reply Anca September 18, 2011 at 12:44 pm

   Nu, tocmai asta e, in mod obisnuit e inchis. Dar poti merge si azi, daca te grabesti 🙂

 • Reply M. September 18, 2011 at 7:54 pm

  Eu am reusit sa urc anul trecut cu orasul.ro iar pana la momentul respectiv nici nu stiam ca se poate urca sau ca ar fi un soi de minimuzeu inauntru. :D. Iar despre zilele orasului am aflat vineri, trecand prin centru printr-un loc in care se faceau pregatiri, dar era deja prea tarziu, planificasem o iesire din Bucuresti… Imi place imaginea de la arcul de trimuf.

  • Reply Anca September 18, 2011 at 9:32 pm

   Nici eu nu stiam de muzeu, pe zapuseala aia nici n-am stat sa ma uit cu mai multa atentie.

 • Reply M. September 18, 2011 at 7:54 pm

  ps. cea cu drapelul 😀

 • Reply Dorin Taranu September 19, 2011 at 10:43 am

  Poze incredibile, pacat de organizare 🙂 simt ca se putea face mult mai mult mai ales ca Udrea spunea ca vrea sa aduca Bcucurestiul la farmecul de alta data, a "micului Paris".:)

  • Reply Anca September 19, 2011 at 1:27 pm

   Multumesc, Dorin.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.